Radikal hindular Müslümanlara emlak kiralanmasını engelliyor

Aşırılık yanlısı Hindu militan gruplar, Müslümanların Hindistan’ın Himaşal Pradeş eyaletinde gayrimenkul ve emlak kiralamasını engelliyor.

Radikal hindular Müslümanlara emlak kiralanmasını engelliyor

El Nehar sitesinin haberine göre, aşırıcı Hindu bir grup Himaşal Pradeş eyaletinde Müslüman bir iş adamının sahibi olduğu tekstil mağazasına saldırdı.

Bu hadise mağaza sahibinin WhatsApp hesabında Kurban Bayramı’nda kurban kestiği fotoğrafı paylaşması sonrasında yaşandı.

Bu mağazadaki vandalizmin video klipleri sosyal ağlarda yayıldı. Ve polis saldırganları izledi ve durdurmadı.

Yüzlerce aşırılık yanlısı grup biraraya gelerek İslam karşıtı sloganlar attı, kıyafet çaldı ve mağazayı yağmaladı.

Hindu kimliğini savunma sloganıyla kurulan Hindutva grupları, 6 milyon üyesi olan aşırılıkçı Hindu gönüllü milisler dükkan sahiplerini mülklerini Müslümanlara kiralamamaları konusunda uyardı.

Ayrıca mülk sahiplerinden, eğer Müslümanlara kiraladıkları mülk varsa, bunları derhal boşaltmalarını istediler.

Analistler Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümetinin genel politikalarından dolayı Hintli Müslümanlara yönelik saldırıların son yıllarda arttığını söylüyor.

Uluslararası Af Örgütü ayrıca Hintli yetkililerin, Müslümanların mallarını yasal bir gerekçe olmaksızın keyfi ve cezalandırıcı bir şekilde yok ettiğini açıkladı.

Ayrıca bu kuruluş gerekli yasal prosedürlere uyulmadan yapılan yıkımlar sonucunda  pek çok Müslümanın yerinden edilmesine veya geçim kaynaklarından mahrum kalmasına yol açtığıı ekledi.

Örgüte göre, halk arasında “buldozer adaleti” olarak bilinen cezai yıkımlar, siyasi liderler ve Hindistan iktidar partisi’nin destekçileri tarafından olumlu karşılandı.