Rabıta Başkanı El-İsa'dan Yahudi komitesine Mekke daveti

Fransa Hahambaşılığı ile birlikte Auschtwitz'e ortak bir gezi düzenlemeyi düşünen Rabıta başkanı Dr. Muhammed el-İsa, Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı David Harris'i de Mekke'ye davet etti.

Rabıta Başkanı El-İsa'dan Yahudi komitesine Mekke daveti

Rabıta başkanı Dr. Muhammed el-İsa, Auschwitz’i ziyaret eden en üst düzey sözde dini lideri olmaya hazırlanıyor. Ziyaretin, ocak ayında, Auschwitz Kampının kurtuluşunun 75. yıl dönümünde gerçekleşmesi planlanıyor.

Organizasyonlar,  Hristiyanlık ve Yahudiliğe yönelik küresel tehdit sonrasında, “Müslüman-Yahudi uzlaşısını daha fazla genişletmeyi” amaçladıklarını, her tür ırkçılık ve aşırıcılık karşısında işbirliği yapacaklarına yönelik taahhütte bulunduklarını belirtti.

Dr. El-İsa, “Auschwitz kurbanlarına saygılarımı sunarak Müslümanlar ve Müslüman olmayanların karşılıklı saygı, anlayış ve farklılığı benimsemesini teşvik edeceğim. Hepimiz birleşmeye ve bizi bölmek isteyenlere karşısında durmaya çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Ziyarette Dr. El-İsa’ya, Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı David Harris eşlik edecek. Harris, "Ortak projelerin başlatılması ve Dr. El-İsa'nın Auschwitz'i ziyaret etmesi aşırıcılığa karşı yapılabilecek en doğru müdahaledir” dedi. Harris, Rabıta tarafından Amerikan Yahudi Komitesi'nin Mekke'yi ziyareti yönünde yapılan daveti de kabul etti.

Şalom Gazetesi