PKK'nin elebaşlarından Duran Kalkan: Seçim sonuçları hayal kırıklığı

PKK'nin elebaşlarından Duran Kalkan, yayınladığı videoda, 14 Mayıs seçimleri üzerinden ittifak kurdukları Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. "Muhalefet çok fazla sonuç alır gibi gözüküyordu ama tam tersine hayal kırıklığı ortaya çıktı" diyen Kalkan, "Muhalefet sağlam duramadı. Millet İttifakı'nda bir hayal kırıklığı biraz ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

PKK'nin elebaşlarından Duran Kalkan: Seçim sonuçları hayal kırıklığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nin siyasi kolu HDP'nin ortağı olduğu Yedili Masa'nın adayı Kılıçdaroğlu'na 2 milyon 600 bin oy fark attı. Söz konusu gelişmeler, seçim öncesinde Kılıçdaroğlu'na destek açıklayan Kandil'i rahatsız etti. PKK'nin elebaşlarından Duran Kalkan, yayınladığı videoda, 14 Mayıs seçimleri üzerinden ittifak kurdukları Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Örgütün kanalına konuşan Kalkan, "Muhalefet çok fazla sonuç alır gibi gözüküyordu ama tam tersine hayal kırıklığı ortaya çıktı" diyerek seçim sonuçlarının kendilerini üzdüğünü itiraf etti.

"İTTİFAKTA HATA YAPTILAR, CHP DİĞER PARTİLERE DE KAYBETTİRDİ"

"Muhalefet sağlam duramadı" diyerek ortaklarını azarlayan Kalkan, "Birçok parti birbirleriyle anlaşacaklarını söylüyorlardı. Bunu iyi anlatamadılar. Çünkü sağlam duramadılar. İttifakta hata yaptılar. Ortak seçime girme fazla kazandırmadı. Onu anlayacak siyasi olgunluğa sahip olmalıydılar. CHP temelindeki seçime giriş hem diğer partilerde de kayba yol açtı." ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ TURDA İTTİFAK SÜRECEK" İTİRAFI

"Aslında AK Parti - MHP çok tehlikeli ve ciddi bir çalışma yürüttü" diyen Kalkan, "Millet İttifakı'nda bir hayal kırıklığı biraz ortaya çıktı." diye konuştu. "Bu seçimi, sadece seçim olarak görmemek lazım." diyen Kalkan, "AK Parti-MHP faşizmi ırkçı, milliyetçi, şoven, Turancı, Kızıl elmacı zihniyetle siyaseti her bakımdan topluma hakim kılmaya çalışıyor. Eğitimi, sanatı, edebiyatı bu temelde geliştiriyor, ekonomiyi maliyeyi buraya harcıyor. Faşist saldırı çok yönlüdür. Millet İttifakı'nın öngördüğü gibi sadece 'başkanlık sistemiyle getirilmiş, o sistemi parlamenter sisteme değiştireceğiz' değildir. Bu kadar değildir. Bu çok şematik bir şeydir. İlk 50 yıldaki kazanımlarımızın hepsini yok ettiler." dedi.

İkinci turda da iş birliğinin süreceğini vurgulayan Kalkan, "Kürt halkı en küçük bir gerileme yoktur. Faşizme, sömürgeciliğe, soykırıma karşıdır. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik için her türlü bedeli ödeyerek mücadeleci duruşunu sürdürüyor." dedi.