PKK'nin 20 yıllık saldırı arşivi ele geçirildi

Mardin'de yürütülen operasyonlar kapsamında ele geçirilen bir bilgisayarda PKK'nin bölgede yaptığı son 20 yıllık saldırı ve eylemlerin yer aldığı arşiv bulundu.

PKK'nin 20 yıllık saldırı arşivi ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı'nca, 28 Ağustos'ta Mardin, Şırnak ve Batman'da 117 timin katılımıyla PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlar devam ediyor.

22- 23 Eylül'de 41 timin katılımıyla Nusaybin ilçesindeki Bagok kırsalında düzenlenen operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı. Operasyon sırasında militanların kullandığı tespit edilen 7 sığınak ve 1 depoda güvenlik güçlerince yapılan aramada ele geçirilen bilgisayar, güvenlik güçlerince incelemeye alındı.

Bilgisayarda yapılan incelemede, PKK'nin bölgede yaptığı son 20 yıllık saldırı ve eylem arşivine ulaşıldı.

Militanların kullandığı sığınak ve depoda PKK'ye ait çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra kalem şeklinde kimyasal 8 fünye ele geçirildi.

Ele geçirilen kimyasal 8 fünyenin 6'sı olay yerinde imha edilirken, 2'si ayrıntılı incelenmek üzere Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi.

Aynı operasyonda ele geçirilen 2 adet Rus yapımı Metis M-1 füze ateşleyicisinin de ilk defa iki yıl önce Nusaybin’de PKK tarafından kullanıldığı ve karadan karaya, karadan havaya hedefi vurma özelliği taşıyan anti tank füzesi olduğu tespit edildi.

Ajanslar