Pakistanlı heyet Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki ile görüştü

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Suhail Mahmud ve beraberindeki heyet, İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Emir Han Muttaki ile görüştü.

Pakistanlı heyet Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki ile görüştü

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Zia Ahmad Takal, Pakistan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Suhail Mahmud ve Kabil Büyükelçisi Ubeydur Rahman Nizamani başkanlığındaki bir heyetin Dışişleri Bakanı vekili Emir Han Muttaki ile görüştüğünü söyledi.

Bazı sorunların iki ülke ilişkilerine zarar verdiğini ifade eden Takal, bu nedenle sözlü çatışma ve medya açıklamaları yerine bu sorunların nedenlerinin anlaşılması gerektiğini belirtti.

Mevlevi Emir Han Muttaki, ‘Pakistan ile ilişkiler ve Afganistan'ın coğrafi konumu her iki ülke için de değerlendirilmesi gereken pek çok fırsatı beraberinde getirmiştir. Afganistan topraklarından Pakistan’a zarar verecek bir durumun yaşanmayacaktır. İki kardeş ülke olarak birbirimizin iyi niyetinden şüphe etmemeli ve her türlü düşmanlıktan kaçınmalıyız’dedi.

Muttaki konuşmasının devamında,Afganistan ve Pakistan'ın pek çok ortak noktaya sahip iki kardeş ve komşu ülke olduğunu söyledi. Bu nedenle iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi komşuluk ve anlayışa dayandığını dile getirdi.

Pakistan’da yaşanan güvenlik olaylarına ve güvenlik durumuyla ilgili endişelere değinen Pakistan heyeti, mevcut sorunları anlayışla çözmeyi umduklarını bildirdi.