Pakistan'da yüzbinler İmran Han için meydanlarda

Pakistan halkı, yargı darbesi ile devrilen eski Başbakan İmran Han'a destek için meydanları doldurmaya devam ediyor. Ülkenin başta büyükşehirlerinde olmak üzere dört bir yanda yapılan mitinglerde 'ithal hükümet'e karşı tepki gösteriliyor.

Pakistan'da yüzbinler İmran Han için meydanlarda

Ulusal basındaki haberlere göre, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han, Mardan mitinginde destekçilerine seslendi.

Konuşmasında 'ithal hükümeti' eleştiren ve barışçıl gösterilerine devam edeceklerini belirten Han, halkı diğer şehirlerde yapacakları gösterilere davet etti.

İmran Han, yargı darbesiyle kendisini devirenlerin ülkeyi büyük bir ekonomiz krize sürüklediğini vurgulayarak, 'komplo' sürecinde kırılgan ekonominin derin bir çıkmaza gireceği konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Pakistan para birimi Rupi'nin tarihin en düşük seviyelerine gerilediğine dikkat çeken Han, faiz oranlarının ise 1998 yılından bu yana en yüksek seviyelere çıktığını belirtti.

Han, Enlasyon verilerinin %13.4'dü aştığını ve önümüzdeki süreç için parlak bir görüntü olmadığını söyledi.

İmran Han: Muhalefet yabancı güçlere “itaatkar” davranıyor

Geçtiğimiz nisan ayında Yargı/Meclis darbesiyle görevden alınan seçilmiş başbakan İmran Han, ABD komplosuna karşı Pakistan'ın egemenliği için savaşacağını belirtmiş ve Amerikan destekli yargı darbesine teslim olmayacağını duyurmuştu.

Washington istediğini elde etti: Pakistan Başbakanı Şerif, ABD ile düşmanlığı kaldıramayız

9 Nisan'dan bu yana Pakistan halkı ülkenin büyükşehirleri başta olmak üzere İmran Han'a yüz binlerce kişinin katıldığı destek gösterilerine devam ediyor.

Öte yandan Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Ulvi, hükümet değişikliği komplosunu araştırmak için Anayasa Makemesi'ne mektup gönderdi.

Ulvu yazdığı mektupta, konuyu araştıracak Adli Komisyon kurulmasını talep etti.