Pakistan'da İmran Han gerginliği tırmanıyor: 8 ölü, bin gözaltı

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın gözaltına alınmasının ardından patlat veren protestolarda can kaybı 8'e, yaralı sayısı ise 27'ye yükseldi. Polis, şu ana kadar yaklaşık bin kişiyi gözaltına aldı

Pakistan'da İmran Han gerginliği tırmanıyor: 8 ölü, bin gözaltı

Pakistan’da hakkındaki yolsuzluk suçlamaları sebebiyle dün tutuklanan eski Başbakan İmran Han, bugün yüksek güvenlik önlemleri altında mahkemede duruşmaya çıkarken, ülkede şiddet olayları giderek tırmanıyor.

Associated Press ‘in (AP) haberine göre, İmran Han ve güvenlik güçleri arasında ülkenin çeşitli bölgelerinde arbede yaşandı. Çıkan olaylarda yüzlerce kişi gözaltına alındı. 

AP, duruşmada savcının 70 yaşındaki Han için verilen gözaltı süresinin 14 güne çıkartılmasını istediğini aktardı. Mahkeme heyetinin, bu talebe ilişkin kararını gün içinde vermesi bekleniyor.

Han, güvenlik gerekçesiyle bir defalığına mahkeme alanı statüsü verilen İslamabad Emniyet Müdürlüğü kompleksi içerisindeki Polis Misafir Evinde duruşmaya çıkarıldı. 

Duruşma öncesi güvenlik önlemleri artırıldı

Han'ın avukatları ise bu duruma tepki göstererek, duruşmanın mahkemede yapılmasını talep etti.

Emniyet Müdürlüğü kompleksinin çevresinde güvenlik üst düzeye çıkarılırken, bölgeye açılan yan yollar kapatıldı, çok sayıda noktaya konteynerler yerleştirildi.

Yetkililer, izinli olanlar dışında kimsenin mahkeme alanına giremeyeceğini açıkladı.

PTI Genel Sekreteri gözaltına alındı

Bu arada Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) siyasetçilerinden Şirin Mazari, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Han'ın yasal temsilcilerinin kendisiyle görüştürülmediğini ve parti temsilcilerinin mahkeme alanına alınmadığını duyurdu

PTI Genel Sekreteri Asad Ömer ise İslamabad Yüksek Mahkemesi kompleksi içerisinde gözaltına alındı.

Ülke içinde gerilim tırmanıyor, gözaltına alınanların sayısı artıyor

Eski Başbakan Han’ın gözaltına alındığı dünden bu yana çıkan olaylarda iki kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi ise yaralandı.

Bazı eyaletlerde kamu düzenini sağlamak için polis dışında ordudan da yardım istendi.

Pencap eyaletindeki gösterilerde 157’ye yakın polis görevlisi yaralandı. Polis, bu eyalette 945 Han taraftarının gözaltına alındığını duyurdu.