Pakistan, Keşmir'deki saldırıdan Hindistan'ı sorumlu tuttu

Keşmir'in Pakistan kontrolündeki belgede yaşanan bombalı saldırıda 5 asker öldü. Pakistan ordu sözcüsü saldırıdan Hindistan'ı sorumlu tuttu.

Pakistan, Keşmir'deki saldırıdan Hindistan'ı sorumlu tuttu

Pakistan ordusu sözcüsü Tümgeneral Asıf Gafur, Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafında yaşanan patlamayla ilgili "5 askerin şehit olduğu saldırının arkasında Hindistan var. Saldırı, Kontrol Hattı'na 50 metre kadar bir mesafeye yerleştirilmiş bombanın patlatılmasıyla yaşandı." dedi.

Pakistan'da görevli yabancı gazetecilerle buluşan Gafur, 3 Temmuz'da Keşmir'in Pakistan kontrolündeki bir noktasında yaşanan saldırıda el yapımı bomba kullanıldığını ve saldırının bölgede bir ilk olduğunu söyledi.

Kontrol Hattı'nda devriye gezen askerlere yönelik saldırının iki ülke arasındaki ateşkes anlaşmasına aykırı olduğunu belirten Gafur, "Bu saldırının arkasında kesinlikle Hindistan var. Saldırı, Kontrol Hattı'na 50 metre bir mesafeye yerleştirilmiş bombanın patlatılmasıyla yaşanıyor. Kontrol Hattı'nın Hindistan kontrolündeki tarafından geçilerek ya da Pakistan tarafından bir iş birlikçi kullanılarak, bombanın devriyenin geçiş güzergahına yerleştirildiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Gafur, Hindistan kontrolündeki Keşmir'de yaşanan herhangi bir saldırıda hemen Pakistan'ın hedef gösterildiğine işaret ederek şöyle devam etti:

"Şubat'ta Pulvama saldırısı, Pakistan'a 50 kilometre mesafede yerel halktan bir kişi tarafından, yerel iş yerlerinden alınarak hazırlanan bombayla düzenlendi ancak Hindistan, Pakistan'ı suçladı. 5 askerin şehit olduğu saldırı ise hemen sınırımızda, sürekli kontrol edilmeyen bir noktada gerçekleşti."

AA