Netanyahu'nun 'kirli' şöhreti

Washington Post'a konuşan bir görevli, "Kirli çamaşırlarını bize yıkatmak için valize doldurup getiren tek lider Netanyahu. Yaptığı birçok ziyaret sırasında anladığımız üzere bunu bile bile yapıyor" dedi

Netanyahu'nun 'kirli' şöhreti

Washington Post "Netanyahu, kelimenin tam manasıyla, kirli çamaşırlarını Washington'a getiriyor" başlığıyla verdiği haberde, 'çoğu politikacı, kirli çamaşırlarını gizlemek için büyük çaba gösterirken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kirli çamaşırlarını Washington'a getiriyor' Netanyahu ile ilgili dikkat çeken bir alışkanlığı gündeme getirdi. Haberde metafor yapılmadığını, kelimenin bire bir manasının kullanıldığını belirtti.

Habere göre, İşgalci İsrail'in en uzun süre görev yapan başbakanı olması ve Başkan Donald Trump'la el ele kol kola Ortadoğu politikaları dayatmasıyla tanınan Netanyahu'nun yıllar içinde ABD Başkanı Konukevi (Blair House) çalışanları nezdinde ayrı bir şöhret edindi.

Aynı zamanda İşgalci İsrail'in görevdeyken yolsuzluktan yargılanan ilk başbakanı olan Netanyahu'nun Washington ziyaretlerine çok sayıda çanta ve bavuldan oluşan özel kargoyla geldiği ve bunların kirli çamaşırlarla dolu olduğu iddia edildi.

Konuyu bilen ABD'li yetkililerin gazeteye anlattığına göre, ABD Başkanı Konukevi çalışanlarının tüm yabancı liderlere sunduğu ücretsiz yıkama hizmetinden, liderlerin kısa misafirlikleri sırasında çok meşgul olduklarından pek yararlanmadıklarını belirtti.

Sputnik'in derlediği habere göre, bir ABD'li yetkili "Bize temizlememiz için gerçekten bavullar dolusu kirli çamaşır getirenler sadece Netanyahular. Bunu birçok ziyaretlerinde yaptıkları için kasti olduğu aşikar" dedi.