Muttaki, Rusya Federasyonu Baş Müftüsü ile görüştü

Moskova ziyareti sırasında İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, Rusya Federasyonu Başmüftüsü ve Moskova Merkez Camii İmamı Sayın Ravil Ainuddin ile bir araya geldi.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, Moskova gezisinin oturum aralarında Rusya Federasyonu Baş Müftüsü ve Moskova Merkez Camii İmamı Ravil Ainuddin ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Hafız Ziya Ahmed, Müftü Ravil Ainuddin'in ziyaret sırasında Rus Müslümanları ve dini merkezleri hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Ayrıca Tataristan ve Afganistan arasındaki tarihi ilişkilere dikkat çekti ve Tataristan'ı Rusya ile İslam dünyası arasındaki ilişkilerin ipliği olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki,"Afganistan ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesinde etkili bir rol oynayacağınızı umuyorum" dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Emirhan Muttaki, Afganistan'ın mevcut durumunu ve istikrarını Rus akademisyenlerle de paylaştı ve Afganistan ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesinde işbirliği yapmalarını istedi.

Son olarak Müftü Ravil Ainuddin, Afganların kalplerimizde özel bir yeri ve saygısı olduğunu, Allah'tan Afganistan'ın yeniden inşası ve kalkınmasını dilediğimizi ve Afganistan ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olacaklarını söyledi.