Müslümanlara yönelik katliamlara 'daimi tarafsız' ülkeler bu sefer taraf oldu

Müslüman beldelerin işgal edilmesine ve yaşanan onca vahşi katliamlara ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine rağmen sessiz ve tarafsız kalmayı tercih eden Finlandiya, Avusturya, İrlanda, İsveç ve İsviçre, Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna'nın yanında yer aldı.

Müslümanlara yönelik katliamlara 'daimi tarafsız' ülkeler bu sefer taraf oldu

Daimi tarafsızlık statüsüne sahip ülkeler, Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya karşı sert açıklamaları ve silah yardımlarıyla sessizliklerini bozarak Ukrayna'dan yana taraf oldular.

Afganistan, Suriye, Irak başta olmak üzere Müslüman beldelerin işgallerinde; yaşanan onca vahşi katliamlara ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine, siyonist terör çetesinin Filistin'de hergün işlediği insanlık dışı suçlara rağmen rağmen sessiz ve tarafsız kalmayı tercih eden İsveç, Finlandiya, Avusturya, İsviçre ve İrlanda Ukrayna konusunda Rusya karşıtı tavır sergiledi.

Daimi tarafsızlık statüsüne sahip bu ülkeler, Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'nın yanında olduklarını açıkça beyan etti, hatta bir adım daha ileri giderek Rusya'ya hava sahalarını kapattı ve yaptırım kararı aldı.

  • Tarafsız ülkelerden İsveç Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'ya askeri yardım yapma kararı aldı.
  • Finlandiya da "Rusya'nın, eylemleriyle Ukrayna'yı hedef aldığını ancak aynı zamanda tüm Avrupa'nın güvenliğine saldırdığını" açıkladı.

Finlandiya ayrıca Ukrayna'ya 2 bin kurşun geçirmez yelek, 2 bin miğfer, 100 sedye ve iki acil tıbbi bakım istasyonu için ekipman göndereceğini duyurdu.

  • Avusturya da daimi tarafsızlık statüsüne rağmen, Rusya-Ukrayna savaşında açıkça Ukrayna'dan yana tavır koydu.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik saldırının cevapsız kalmayacağını söyledi.

AB üyesi Avusturya, 27 Şubat'ta hava sahasının tüm Rus uçaklarına kapattı.

  • Uluslararası arenada tarafsızlığı ve barış görüşmelerine ev sahipliği yapmasıyla tanınan İsviçre de Rusya'ya karşı yaptırım kararı alan ülkeler arasına katıldı.

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Ignazio Cassis, "Federal Konsey, Başkan Vladimir Putin ve birkaç bakanın mal varlıklarını dondurmaya karar verdi." açıklamasını yaptı.

  • Daimi tarafsızlar arasında yer alan İrlanda da Rusya'nın Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ağır bedeli ödeyeceğini ve Ukrayna'nın yanında olduğunu açıkladı.