Müslümanlara karşı saldırı ve yasakların eksik olmadığı Hindistan'ın Başbakanı Modi'den gülünç açıklama: Ülkemizde kesinlikle ayrımcılığa yer yok

Ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yasaklama politikalarının hergelen gün arttığı Hindistan'da, Başbakan Narendra Modi'nin 'ülkemizde ayrımcılık yok' açıklaması kamuoyu tarafından 'gülünç' olarak yorumlandı. Ülkesindeki dini azınlıklar ve muhalefete karşı baskı uygulandığına yönelik eleştirilere şaşırdığını ileri süren Modi, tüm dünyanın gözleri önünde Müslümanlara uygulanan saldırı ve ayrımcılığı inkar ederek, Hindistan'da hiçbir şekilde ayrımcılık olmadığı iddiasında bulundu.

Müslümanlara karşı saldırı ve yasakların eksik olmadığı Hindistan'ın Başbakanı Modi'den gülünç açıklama: Ülkemizde kesinlikle ayrımcılığa yer yok

Modi, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Ülkesinde başta Müslümanlar olmak üzere dini azınlıklar ve muhalefete yönelik baskı uygulandığıyla ilgili eleştirilere "gerçekten şaşırdığını" söyleyen eden Modi, Hindistan'ın demokratik bir ülke olduğunu ileri sürdü.

Müslümanlara yönelik, tüm dünyanını gözleri önünde ülkede yapılan saldırı, öldürme ve baskı politikalırın inkar eden Modi, kast, mezhep, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin ülke anayasasının demokrasiyi temin ettiğini dile getirerek, "(Hindistan'da) Kesinlikle ayrımcılığa yer yok." iddiasında bulundu.

Hindistan'da, hükümetin sağladığı avantajlara hak eden herkesin erişebileceğini ileri süren Modi, "Ne kast, inanç, yaş ne de herhangi bir coğrafi konum temelinde kesinlikle hiçbir ayrımcılık yoktur." dedi.

Ülkede, Müslümanlara yönelik, Hindu çetelerin başı çektiği toplumsal baskı ve şiddet olayları son yıllarda artış gösterirken, nüfusun yaklaşık yüzde 14’ü Müslüman olan Hindistan’da, iktidardaki ırkçı ve İslam karşıtı Modi yönetimindeki Bharatiya Janata Partisinin (BJP) Hindu-Müslüman kutuplaşmasını tetikleyen politikalar izlemesi şiddet olaylarının yaşanmasında etkili oluyor.