Mursi'nin ailesine taziyeye giden onlarca bayan gözaltına alındı

Sisi Mursi’nin yakınlarına zulmetmeyi sürdürüyor. Mursi’nin eşi Necla Mahmud’a başsağlığı için giden, çoğunluğu kadın onlarca kişi gözaltına alındı.

Mursi'nin ailesine taziyeye giden onlarca bayan gözaltına alındı

Mısır'da demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehadeti Müslüman alemini ayağa kaldırdı. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Talat Fehmi, Mursi'nin cumhurbaşkanlığı dönemindeki bilinmeyen yönlerini anlattı. Cunta mahkemesinin salonunda 20 dakika boyunca can cekişen ve ardından şehit düşen Mursi için taziyeye gidenlerin bile tutuklanmakta olduğunu anlatan Fehmi, "Muhammed Mursi'nin eşi Necla Mahmud'a başsağlığı için giden çoğunluğu kadın onlarca kişi gözaltına alındı" dedi.

Hafız ve akademisyendi

Şehit Mursi'nin çok mütevazı ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Fehmi, "Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanıydı, ancak hiçbir zaman ona cumhurbaşkanı gibi bakmadık. Halkın içerisinde gelen birisi gibiydi. İnsanlarla kardeşi gibi ilişkiler kurardı" dedi. Mursi'nin siyaset dışında akademisyen ve alim yanlarının da olduğunu ifade eden Fehmi, "Üniversitede profesör olarak çalışıyordu. Akademisyenliğinin yanısıra aynı zamanca çok iyi bir hafızdı" ifadelerini kullandı.

Kiralık evinde oturdu

"Bunun yerine normal bir evde kiracı olarak oturmayı tercih etti. Mursi devlet köşkünden de yemek yemezdi. İlla ki kendi evinden yemek getirir ve onu yerdi. Cumhurbaşkanlığı döneminde devletten hiç maaş almadı. Kendisine tahsis edilen korumaların dahi yemek masraflarını kendi cebinden karşılardı. Yanında bulunan herkesi kendi kardeşi olarak gördü. Her sabah farklı bir camiye sabah namazına giderdi. Yoldan geçerken durup bir fakir ile konuşurdu. Eğer bir kişi Mursi'ye bağırır ya da eleştirir ise onun yanına gider ve derdini dinlerdi. Cumhurbaşkanıyken 'Mazlumların Divanı' adlı yeni bir heyet kurdu. Buraya gelen şikayetler hakkında kendisi de bilgi alır ve çözüm üretmeye çalışırdı. Sorunlarını bizzat dinler, evraklarını inceleyip okurdu."

Yenişafak