Mossad heyeti ateşkes için Katar'da

İşgalci İsrail'in dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea'nın liderlik ettiği resmi heyetin, Hamas'ın Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifine Tel Aviv'in yanıtını iletmek ve dolaylı müzakereler için bugün Doha'ya gittiği bildirildi.

Mossad heyeti ateşkes için Katar'da

İşgalci İsrail'den Kanal 12'nin televizyonunun haberine göre, Mossad Direktörü David Barnea'nın liderliğindeki Siyonist İsrail’in müzakere heyeti Hamas'ın ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifine Tel Aviv'in yanıtını iletmek ve dolaylı müzakereler için bugün Doha'ya gidiyor.

Katar'a giden İşgalci İsrail heyeti, müzakereleri yürütebilmesi için güvenlik kabinesi tarafından yetkilendirildi.

Kanal 13'ün Siyonist İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, "müzakerelerin uzun ve zorlu geçeceği, güvenlik kabinesi ve hükümetin müzakere heyetine istediği tüm yetkileri tanımadığı" aktarıldı.

İşgalci İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 726 Filistinli şehid düştü, 73 bin 792 kişi yaralandı.

Hamas, 14 Mart'ta Mısır  ve Katar ile Kahire'de yaptığı görüşmelerin ardından Gazze'de bir ateşkes ve karşılıklı esir takası için yeni bir teklif sunduğunu açıklamıştı. Binyamin Netanyahu, Hamas'ın teklifindeki taleplerini "akıl dışı" olarak nitelendirmiş, ordunun Gazze Şeridinin güneyindeki Refah'a saldırı planlarını onayladığını duyurmuştu.

Hamas ve İşgalci İsrail arasında en büyük anlaşmazlıkların başında, Hamas'ın "kalıcı bir ateşkes talebine rağmen" İşgalci İsrail'in "geçici bir ateşkes ve savaşa devam etmeyi talep etmesinin" geldiği aktarılıyor. Hamas'ın, zorla göç ettirilmiş Filistinlilerin Siyonist İsrail'in kara işgalini sürdürdüğü çoğu yıkılmış Gazze'nin kuzeyine dönmesini istediği, İşgalci İsrail'in ise buna karşı çıktığı belirtiliyor.