Molla Yaçin: İnsanlığını yitirmemiş ve hakkı destekleyen her insanın boykota katılması gerekir

Yaklaşık 300 gündür soykırım uygulayan siyonist işgal rejiminin mallarına boykot çağrısında bulunan Molla Nizamettin Yaçin, bir Müslümanın bilerek söz konusu malları tüketmesi durumunda yaşanan katliamlara ortak olacağının altını çizdi.

Molla Yaçin: İnsanlığını yitirmemiş ve hakkı destekleyen her insanın boykota katılması gerekir

Gazze'ye yönelik 291 gündür devam eden katliam ve soykırıma karşı Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede halk tarafından siyonist işgal rejimine ait veya onları destekleyen firmalara yönelik boykot da devam ediyor.

Gerçekleştirilen katliam ve soykırıma sessiz kalmamak, ekonomik destek sağlamamak adına başlatılan işgal rejimi menşeli ürünlere yönelik boykot çalışması tüm dünyada ses getirerek devam ediyor.

Aylardır Filistin'de soykırım uygulayan işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markaların boykot edilmesi gerektiğini aksi halde vebalinin büyük olacağına vurgu yapan Molla Nizamettin Yaçin, boykotu uygulamada bilinçli davranma çağrısında bulundu.

“Müslümanların bu konuda çok bilinçli olmaları lazım”

Boykotun çağımızda gerekli olan bir araç olduğunu belirten Yaçin, “Boykot meselesi tarihte de olagelmiştir. Müşriklerin Allah Resul’üne yapmış olduğu boykotlar ve bugün dünyanın imkanları Yahudilerin elinde olduğu için Yahudiler azınlık olduğu halde büyük bir vahşet yapıyorlar, maddi imkanlardan dolayıdır. Müslümanların bu konuda çok bilinçli olmaları lazım. Çünkü bu insanların aldığı güç, Müslümanların kullanmış olduğu ürünlerden dolayıdır ki bu gücü elde ediyorlar. Türkiye’nin mesela piyasasına, ticaretine baktığımız zaman hemen hemen ekseriyeti onlarınkidir ya doğruda kendilerinindir veyahut dolaylı bir şekilde bunların ortaklarıdırlar. Onun için bizlerin bu konuda çok çok dikkatli olmamız, hiçbir ürününü almamamız lazım. Çünkü eğer biz bu ürünleri alırsak zalimlere taraftar olmuş, meyletmiş ve güçlendirmiş oluyoruz ki onlarla daha vahşi bir şekilde bu olayları gerçekleştirirler. Onun için Müslüman insanın bu konuda çok dikkatli olması lazım.” dedi.

Savaş dursun veya durmasın işgal rejiminin ürünlerini asla kullanmamak gerektiğine dikkat çeken Yaçin, “Yerli ürünlerimizi, kendi ürünlerimizi kullanmaya başlamamız ve bizim insanlarımızın da fırsatçılık yapıp da o ürünleri katlayarak piyasaya sürmemeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

“İslami olarak fıkhi olarak zalimlere meyleden o zalimlerin yaptıklarının ortağıdır”

Hud Suresi’nin 133’üncü ayetinde mealen ‘Zulmedenlere meyletmeyin; sonra size ateş dokunur’ buyurulduğunu belirten Yaçin, “Zalimlere meyil; kalpten meyil, konuşmayla, yardımlaşmayla onlara yöneliş vardır. Bir insan zalime hangi tarafıyla destek olursa Allah-u Teala uyarıyor 'ateş sizi yakar’ diyor. Çünkü meylettiğiniz, destek olduğunuz zaman yani şu anda mesela siyonistlerin yapmış olduğu açık bir vahşettir. Yani bunun artık oluru olmazı yoktur. İslami olarak fıkhi olarak zalimlere meyleden o zalimlerin yaptıklarının ortağıdır. Şehit olanlar ve onların çocukları yarın kıyamet gününde 'ya Rabbi işte bunlar evet gelme imkanları yoktu ama bunların ürünlerini boykot etme imkanları vardı ya Rabbi ama bunu da yapmadılar' diyerek yakamızı tutarlarsa vallahi kendimizi kurtaramayız.” şeklinde konuştu.

“Çikolatamızdan, meşrubatımızdan, temizlik ürünlerimizden, feragat etmezsek vallahi çok ağır bir sorumluluktur”

Yaçin, “Müslüman bir insanın, insanlığını yitirmemiş ve hakkı destekleyen her insanın boykota katılması gerekir. Onlar canlarını verirlerken; onların malları gidiyor, canları gidiyor, evleri gidiyor, çoluğu çocuğu gidiyor. Biz kendi çikolatamızdan, meşrubatımızdan, temizlik ürünlerimizden, feragat etmezsek vallahi çok ağır bir sorumluluktur.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)