Molla Beşir Varol: Hakiki reçete Allah-u Teâlâ’nın reçetesidir

6'ncı Âlimler Buluşması'nda konuşan Molla Muhammed Beşir Varol, " İslam ümmetinin hali gözler önünde. Herkes sağlam bir reçetenin yazılmasını beklemekte. Bu hastalık için hakiki reçete alemlerin rabbi olan Allah'ın yazdığı reçetedir." dedi.

Molla Beşir Varol: Hakiki reçete Allah-u Teâlâ’nın reçetesidir

Molla Muhammed Beşir Varol, İTTİHADUL ULEMA tarafından çevrim içi düzenlenen ve Türkiye, Suriye, Irak ve İran başta olmak üzere ümmetin birçok coğrafyasından ulemanın iştirak ettiği "6'ncı Âlimler Buluşmasında" bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmasının başında, düzenlenen buluşmanın hayırlara vesile olmasını temenni eden Varol, Afgan milletinin ve Taliban'ın işgalcilere karşı zaferini tebrik etti. Varol, "Allah onların zaferini daim kılsın. Rabbim diğer Müslümanlara da böyle bir zafer nasip etsin." dedi.

Hindistan yönetiminin, başta Keşmir'de olmak üzere Müslümanlara yönelik zulümlerini telin eden Varol, " Allah Teala bir an önce Hindistan'da zulüm gören kardeşlerimizi esaretten kurtulmayı nasip eylesin ve onları düşmanlarına karşı muzaffer kılsın." temennisinde bulundu.

Varol, şöyle devam etti:

"Sizin de malumunuz olduğu üzere milletimizin ve İslam ümmetinin hali gözler önünde. Bu hüsran hastalığına bugüne kadar birçok reçete yazılmış ve yol yordam gösterilmişse de hiçbirinin faydası olmadı. Herkes sağlam ve doğru ki bir reçetenin yazılmasını beklemekte. Şüphesiz bu hastalık için en sağlam ve hakiki olan reçete alemlerin rabbi olan Allah'ın yazdığı reçetedir. Tarihte kim bu reçeteye göre hareket ettiyse hak yolu bulmuştur, yakalandığı hastalıktan dolayı şifayı ulaşmıştır. Bundan dolayı biz bu reçeteyi, bu hakikati bütün milletlere ve insanlara tavsiye ediyoruz. Bize göre Afgan milletini zafere ulaştıran bu hakikat ve bu reçetedir. Darısı kalan Müslümanların başına."

İLKHA