Molla Beşir Şimşek: Ne zamanki insanlık vahye sırt çevirdi dünya ve ahiret hayatları harap oldu

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan İTTİHADÜL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, "Ne zamanki insanlık vahye sırt çevirdi, peygamberlerin rehberliğini terk etti, işte o zaman dünya ve ahiret hayatları harap oldu." dedi.

Molla Beşir Şimşek: Ne zamanki insanlık vahye sırt çevirdi dünya ve ahiret hayatları harap oldu

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği yoğun bir katılımla başladı.

Coronavirus salgını nedeniyle 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, katılımcılara Kürtçe hitap eden İTTİHADÜL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Allah-u Teala'nın insanlığın huzurunu temin için daima peygamberler gönderdiğine işaret etti.

"Ne zamanki insanlık vahye sırt çevirdi dünya ve ahiret hayatları harap oldu"

Şimşek, "Ne zamanki insanlar bu peygamberlere iman ettiler, sünnetlerine tabi oldular, onların peşinden gittiler, onları kendilerine rehber ve örnek edindiler o zaman aziz oldular. Bütün güzellikler onların üzerine oldu. Ne zamanki insanlık vahye sırt çevirdi, peygamberlerin rehberliğini terk etti, peygamberlerin örnekliğini terk etti, kendi keyiflerine göre hayat sürdü işte o zaman dünya ve ahiret hayatları harap oldu." dedi.

Hazreti Muhammed'in Allah tarafından  terbiye edildiğini ve en güzel ahlak ile ahlaklandırıldığını belirten Şimşek, "Bizim hayatımıza numune olsun diye bize rehber olarak gönderilmiştir. O gönderilmeden önce insanlık zillet içindeydi. Tüm hastalıklar insanlar arasındaydı. Dünyaları zindan olmuştu. Tüm kötülükler giderek artıyordu. Ama onun gelişiyle Allah-u Teala cehalet asrını kaldırdı ve saadet asrını getirdi. O bedevi kavim, her türlü ahlaktan yoksun olan halk, aziz oldu. Şerefli bir ahlakla şereflendiler." diye konuştu.

"Allah'ın ona verdiği ahlaktan uzaklaştığımızdan dolayı bir kez daha aramızda meşakkat arttı"

"Nitekim Biz size, ayetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir Peygamber gönderdik." ayet-i kerimesine atıfta bulunan Molla Beşir Şimşek, şöyle devam etti:

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği yoğun bir katılımla başladı.

"Evet, ey Müslümanlar! Bugün bir kez daha onun rehberliğini terk ettiğimizden, Allah'ın ona verdiği ahlaktan uzaklaştığımızdan dolayı bir kez daha aramızda meşakkat arttı. Ferdi, ailevi, içtimai, insani problemler arttı. Müslümanlar zelil oldular, birbirlerine düştüler. Güzelliklerden uzaklaştılar. Aramızda hastalıktan başka bir şey kalmadı. Herkes bir rehber arıyor. Herkes bir çare arıyor. Kulağımızı rabbimize verelim bakalım ne diyor? ' Sana vahyolunana sarıl, sen, şüphesiz doğru yol üzerindesin.'

Madem doğru yol Allah’ın peygamberinin yoludur. Diyoruz ki peygamberimiz, hayatımızın örneğidir. Allah-u Teâlâ bir başka ayette şöyle diyor. Ey bacı ve kardeşlerim. Bizim amellerimiz Allah için değil midir? Bakın rabbimiz ne diyor. 'De ki: Allah'ı seviyorsanız bana uyun. Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder.' Yani Peygamberi rehber edinmeliyiz. Hidayet, Peygambere tabi olmaktadır. Eğer ona tabi olmazsak, onu örnek almazsak nasıl hidayet olacağız. Biz bunu yerine getirmezsek amacımıza ulaşamayız. Rabbimiz yine, 'Ve sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin' ve  'Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik' diye buyuruyor. Bu ayetlerden anlaşılıyor ki hidayeti istiyorsak, örnek olmak istiyorsak rabbimiz adres olarak peygamberimizi gösteriyor."

"Sizler peygamber sevdalılarısınız; Allah ve Resul’ünün aşıklarısınız"

Hazreti Muhammed'in ahlakını terk edenlerin zelil olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Bakın Müslümanlar zelil olmuşlar, birbirlerine düşmüşler, ibadetten uzaklaşmışlar. Neslimiz İslami ahlaktan uzaklaşmış. Birbirimize düşman olmuşuz. Ahlakın yerini ahlaksızlık, ibadetin yerine ibadetsizlik bırakmış. Bakın Müslümanlar her yerde boyunduruk altındadırlar. Dünyanın pek çok yerinde bacılarımız zindandadırlar. Zelil olduğumuz için bu haldeyiz. Ancak ve ancak peygamberimize ve sünnetine uymakla hidayet buluruz. Bu meydanda toplanan bacı ve kardeşlerimiz bir karar vermişler. Bir tercihte bulunmuşlar. Diyorlar ki; kurtuluşumuz Allah ve Resulündedir. Sizler tercihinizi iman ehlinden yana yaptınız. Televizyondan bizi seyredenler de kararlarını vermişler ki tercihleri Allah’tır. Tercihleri Allah resulüdür ve iman edenlerdir. Sizler ibadet ehlisiniz, namaz ehlisiniz. Yakın bir geçmişte Ramazan’dan çıktınız. Mümkün değil ki sizler kötülere tabi olasınız. Sizler peygamber sevdalılarısınız; Allah ve Resul’ünün aşıklarısınız. Dostluğunuz Allah, resulü ve İslam ehlinedir. Allah o günleri bize erken göstersin. Ancak ve ancak bizler peygambere tabi oldukça dertlerimiz biter. Bizler iman ettikten sonra tabi olmalıyız. Allah bir kez daha bugünün hürmetine sizi peygamberin şefaatine nail etsin." diye konuştu.

İLKHA