Mısır'da Sisi'nin oğluyla ilgili haber yapan siteye baskın

Mısır’da güvenlik güçleri, Darbeci Abdulfettah es-Sisi’nin oğlu Mahmud'un Moskova'ya tayin edildiği haberini yapan “Mada Egypt” adlı internet haber sitesine baskın yaparak çalışanları gözaltına aldı.

Mısır'da Sisi'nin oğluyla ilgili haber yapan siteye baskın

Mısır’da güvenlik güçleri, geçtiğimiz günlerde Darbeci Abdulfettah es-Sisi’nin oğlu Mahmud es-Sisi’nin "uzun bir görev" için Moskova’ya tayin edildiği haberini yapan “Mada Egypt” adlı internet haber sitesine baskın düzenledi.

Mada Egypt, sosyal medya sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Güvenlik güçleri az önce sivil kıyafetlerle Kahire’deki Mada Egypt sitesinin ofisini bastı. Ofis çalışanları şu an gözaltında ve telefonları kapalı” ifadelerini kullandı.

Site birkaç saat sonra yaptığı açıklamada ise, "güvenlik güçlerinin ofislerini terk ettiğini ama genel yayın yönetmeni ve 2 gazeteciyi gözaltına aldığını” duyurdu.

Daha sonra yapılan açıklamada ise haber sitesi çalışanlarının serbest bırakıldığı belirtildi.

İstihbarat içinde Sisi’nin oğlundan rahatsız olanlar var

“Mada Egypt” haber sitesi, “güvenlik, yolsuzluk ve dış politika” konularında İngilizce ve Arapça yayın yapıyor.

Geçtiğimiz hafta sitede, Sisi’nin oğlu Mahmud’un Rusya’nın başkenti Moskova’ya “uzun bir görev” için tayin edildiğini konu edinen bir yazı yayımlamıştı.

Yazıda, Mısır İstihbarat Teşkilatında üst düzey görevde bulunan Mahmud es-Sisi’nin teşkilat içerisinde rahatsızlığa neden olduğu savunulmuştu. Site bu iddiasını da isimlerini açıklamak istemeyen Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) 2 kaynağa dayandırmıştı.

Reuters, AFP