Milyonlarca hacı adayının Arafat yolculuğu yarın başlıyor

Kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek üzere ulaşan hacı adaylarının haccın rükünlerinden Arafat vakfesi için intikalleri yarın başlıyor.

Milyonlarca hacı adayının Arafat yolculuğu yarın başlıyor

Hac mevsiminin başlamasıyla birlikte ve milyonlarca hacı adayı kutsal topraklara akın ederken hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarının haccın rükünlerinden Arafat vakfesi için intikalleri yarın başlıyor. 

Hacı adayı sayısı 1,5 milyonu geçti

Suudi Arabistan Pasaportlar Genel Müdürlüğü, cumartesi günü akşam saatleri itibariyle ülkeye giriş yapan hacı adayı sayısını da açıkladı.

Açıklamaya göre, toplam 1 milyon 626 bin 500 hacı adayı ülkeye giriş yaptı. Bunların 1 milyon 559 bin 53'ü hava yoluyla, 60 bin 617'si kara yoluyla ve 6 bin 830'u deniz yoluyla geldi.

Suudi Arabistan İstatistik Kurumu verilerine göre, 2023 yılında ülke içinden ve dışından toplamda 2,4 milyon hacı adayının beklenildiği açıklanmıştı.

Ülkenin 2030 vizyonu çerçevesinde Mescid-i Haram'da yapılan genişletme çalışmaları ve Kovid-19 salgınının sona ermesiyle hacı sayısının artırılması hedefleniyor. 

Türkiyeli hacı adayları için Diyanet İşleri Başkanlığı hazırlıkları tamamladı

Türkiyeli hacı adaylarını Arafat'ta misafir edecek Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının ibadetlerini rahat bir şekilde yerine getirmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

Hacı adaylarının hiçbir konuda sorun yaşamamaları için azami özen gösteren Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı, Mekke'de hizmet veren sağlıktan irşada kadar bütün ekipler, Arafat'ta da hizmetlerine devam edecek.

İrşat programı çadırlardan dinlenilebilecek

Arafat'ta geceyi dua ve ibadetle geçirecek olan hacı adayları için irşat ekipleri tarafından irşat programı yapılacak.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin de yer alacağı program, merkezi ses sistemiyle çadırlara ulaştırılacak.

Erbaş vakfe duasını yapacak

Arife günü öğle ve ikindi namazlarını cem ederek kılacak hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yapacağı duayla vakfeye duracak.

Başkan Erbaş'ın yapacağı vakfe duası, Türkiye'den de canlı yayınla izlenebilecek.

Vakfe duasının ardından Arafat sınırlarının açılmasıyla Müzdelife bölgesine intikal edecek hacı adayları, Müzdelife'de akşam ve yatsı namazlarını cem ederek kılacak, Müzdelife vakfesinin ardından şeytan taşlamak için Cemerat bölgesine hareket edecek.

Şeytan taşlamanın ardından Mescid-i Haram'a giderek ziyaret tavafı ve sa'y görevi yapılacak, tıraş olunarak ihramdan çıkılacak.