Menüsünden domuz etini kaldıran iki anaokuluna tehditler yağıyor

Menüsünden domuz etini kaldıran iki kreşe ırkçılar tarafından tehditler yağıyor.

Menüsünden domuz etini kaldıran iki anaokuluna tehditler yağıyor

Leipzig’de faaliyet gösteren iki anaokulunun (Kindergarten) örnek davranışı ırkçıları çileden çıkardı.

Leipzig Belediye Başkanı Burkhard Jung, gösterilen tepkinin ekilen nefret tohumlarının ve kışkırtmaların hasatı olduğunu belirtti.

Leipzig Belediye Başkanı bugünlerde hiç alışık olmadığı durumlar ile karşı karşıya.

Ülkede Müslüman çocuklarının hassasiyeti göz önünde bulundurarak zaten sağlık açısından zararlı olduğu tıbbende kesinleşmiş olan domuz etinin okullarda menülerden kaldırılması fikri ülke genelinde tartışma konusu olmuştu.

Bu tartışmaların gölgesinde Leipzig’te faaliyet gösteren iki kreş yemek listesinden domuz etini kaldırdığını duyurdu.

Gelebilecek tepkileri tahmin ettiklerini ve hesaba kattıklarını belirten kreş yöneticileri, ancak olayın bu seviyelere ulaşabileceğini kendilerini de tahmin edemediklerini belirtti.

Kreşi yakarız, kalbinizin ortasına bıçağı saplarız!

Leipzig Belediye Başkanı, oluşan tepki ve tehditler nedeniyle şaşkın olduğunu belirterek; “Bu kadar kin ve nefret içerikli yorumlar karşısında söyleyecek söz bulamıyorum” dedi.

Jung, sosyal paylaşım sitelerinden kendisine ulaşan bazı nefret ve kin yorumlarını basın ile paylaştı.

Tehdit mesajları arasında “Yağlı urgana asılmalısınız ya da kurşuna dizilmelisiniz. 30 Temmuz’a kadar tekrar domuz etini menünüze ekleyin, yoksa kreşi ateşe veririm. Bu çocukların zararına dahi olsa. Bu bir şaka değil, istersen polise haber ver ama yine de o kreşi yakacağım ve senin ağzını burnunu kırarak hastanelik edeceğim” gibi korkutucu tehditler bulunuyor.

Jung; ”Bunlar aşırı sağın kışkırtmaları ile dolan insanlar”

Burkhard Jung, oluşan bu durumun en büyük sorumlusunun son bir kaç yılda ülkede hortlayan aşırı sağ siyasetin sorumlu olduğunu belirtti.

Jung; ”Üç dört yıl önce ülkelerde savaş olduğu için bize sığınan insanlara yeteri kadar sahip çıkamadık. Onlara destek vermek ve yardım etmek yerine onlar üzerinden siyaset yapma yarışına girildi. Topluma empati duygusunu aşılamak yerine özellikle AfD gibi partiler kin ve nefret aşıladılar. Bunlar bugün belkide daha iyi gümlerimiz, eğer bu AfD düşüncesi ülkenin tamamını sararsa daha zor günler bizleri bekliyor“ dedi.