Meclis tatilde; HÜDA PAR’lı Vekiller mesaide

Meclis tatilde… Milletvekillerin çoğunluğu da haliyle tatil modunda… Ancak birileri var ki tatil matil yaptıkları yok. İşleri güçleri, milletin derdiyle ilgilenmek, birikmiş sorunlara çözüm üretmek için var güçleriyle çabalamak. Onlar HÜDA PAR Vekilleri..

Meclis tatilde; HÜDA PAR’lı Vekiller mesaide

Başta İstanbul milletvekili Sayın Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu olmak üzere Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, seçildikleri illerle birlikte çevre tüm il, ilçe ve köylere ziyaretlerde bulunuyorlar.

Milletin vekili millet için çabalamayacaksa o vekil milletin vekili olmaktan çıkmış demektir. Makam ve şahsi menfaatini önceleyen bir siyasetçiden ise ne millete, ne de memlekete bir hayır gelmez.

Meclisin tatilde olduğu bu yaz sıcaklarında bile şehir şehir gezerek halkın ve memleketin sorunları için çabalamaktan geri durmayan bir genel başkan portresi var karşımızda; HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu…

Milletin menfaatini parti menfaatinin önüne koyan bir siyasi anlayışın memlekete yayılması durumunda herkes kazanır. Biz, doğru kimden gelirse gelsin doğruya sahip çıkarız, yanlışı da kim yaparsa yapsın o yanlışa karşı çıkarız.'

Yapıcıoğlu’nun dile getirdiği ve parti olarak sahada tatbik ettikleri bu ulvi anlayışın desteklenmesi halka da kazandırır, memleket de kazanır.

Hür kadrolar, gittikleri her yerde kendilerine oy versin vermesin, kapısını çaldıkları herkesin sorun ve sıkıntılarını dinliyorlar.

Diyarbakır, Bingöl, Elazığ ve bu illerin ilçelerinde yoğun temaslarda bulunan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Ben normalde Mersin milletvekiliyim ancak biz şuna inanıyoruz, halkımız bizi vekil seçerek bize bir mesuliyet yükledi. Sadece Mersin değil Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar Türkiye'nin dört bir yanında memleketimizin neresinde bir sorun, bir sıkıntı varsa biz bunlarla canla başla ilgileneceğiz.” sözü, HÜDA PAR’lı vekillerin üstlendikleri misyonun değerini ortaya koyarken, yüklerinin ağır olduğunu da gösteriyor.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir de meclisin tatil olduğu bu dönemi ailesiyle geçireceğine Gaziantep, Mardin, Şırnak ve ilçelerinde halkla bir araya gelme, STK ve kamu kurumlarına ziyaretler gerçekleştirmekle geçiriyor. Vekil Demir, en öncelikli işleri ve siyaset tarzlarının; halkın sorunlarını net bir şekilde tespit etmek, halkın yanında olmak, halk ile siyaseti barıştırmak ve halkın duyulmayan sesini duyurmak olduğunu anlatıyor.

Seçim startının başladığı günden sonuçların açıklandığı tarihe kadar neredeyse her gün HÜDA PAR'a yönelik karalamalarda bulunan 7’li ittifak üyeleri ile kimi karanlık kalemler ve dış mihrakların oluşturmak istediği algılar tutmadı ve bundan sonra da tutmayacak. Müslüman halk artık bu ülkede kimin halk ve bu halkın inancı, değeri için mücadele ettiğini ve kimlerin ise bu halkın inancı ve değerleriyle savaş halinde olduğunu çok net biliyor.

Seçildiği günden bu yana başta seçim ili Batman olmak üzere çevre il, ilçe ve köylere ziyaretlerine devam eden Batman milletvekili Serkan Ramanlı ise, sorun ve sıkıntılarını dinlediği halkın büyük teveccühüne mazhar oluyor. Katıldığı bir tv kanalında CHP içinde meydana gelen iç çekişmeler ve CHP’nin muhalefet anlayışını yorumlayan Ramanlı, CHP’nin millete hizmet etme gibi bir endişesinin olmadığına dikkati çekti.

Ramanlı, ittifak ettikleri parti iktidar da olsa muhalefette de kalsa, bu durumun kendilerini doğruya doğru yanlışa yanlış demekten alıkoyamayacağını ifade etti. Ramanlı’nın dikkat çektiği bu hakikatli bakış açısı çok önemli ve Türkiye siyasetine yeni bir soluk getiren bu anlayış desteklenmeli.

HÜDA PAR’ın kurulduğu 2010 yılından bu yana ortaya koyduğu muhalefet anlayışı da yıkmak değil, yapmak, inşaa ve ihya etmek üzere kurulu. HÜDA PAR’ın insanı önceleyen adalet temelli bu bakış açısı ülke siyasetine yeni bir soluk, yeni bir heyecan getirecektir inşallah. Müslüman halkımızın inancı ve değerlerine bağlı, ötekileştirmeyen, yerli ve milli anlayışa sahip bu hareket doğudan batıya tüm halkın ve ülkenin menfaati gereği desteklenmelidir.

Yazımızı, güzel insan merhum Mehmet Yavuz’un 2018’de HÜDA PAR’ın 3. Olağan kongresinde sarfettiği şu tarihi cümlesiyle bitirelim; “Allah’ım! Bize öyle bir duruş ver ki, hiçbir düşmanımız kendisine haksızlık yapacağımız gibi bir kaygıya; hiçbir dostumuz kendisine iltimas geçeceğimiz gibi bir ümide kapılmasın.” Amin…

M. SAİT ÖZCAN / DOĞRUHABER