Mali'deki Fransız askeri üssüne saldırı: 1 asker öldü

Mali'nin Gao bölgesindeki Fransız askeri üssüne roketli saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda bir Fransız askeri öldü, 9 asker de yaralandı.

Mali'deki Fransız askeri üssüne saldırı: 1 asker öldü

Fransa ulasal medyasında yer alan haberlere göre, ülkenin kuzeyinde yer alan Gao bölgesindeki Fransa askeri üssünun roketli saldırıya uğradığı belirtildi.

Mali’nin kuzeyindeki Gao şehrindeki askeri üsse düzenlenen havan topu saldırısında bir Fransız askeri öldü, 9 asker de yaralandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ofisinden yapılan açıklamada, Barkhane gücü kapsamında bölgede bulunan askerleri hedef alan havan topu saldırısında ölen askerin Alexandre Martin olduğu belirtildi.

Öte yandan olaya ilişkin açıklama yapan İtalya Savunma Bakanlığı da Fransız askeri üssünde görev yapan 20 İtalyan askerinden yaralanan kimse olmadığını açıkladı.

Fransa'nın Mali'deki ana askeri üssünün bulunduğu Gao, aynı zamanda ülkenin 2014'ten bu yana bölgede yürüttüğü Barkhane Operasyonu'nun da merkezi olarak biliniyor. Barkhane operasyonu kapsamında Sahel bölgesindeki Moritanya, Mali, Burkina Faso, Nijer ve Çad'da 5 bin 100 asker görevlendirmişti.