Malezya'da bine yakın Çinli, internet dolandırıcılığından gözaltına alındı

Malezya'da internet üzerinden dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık bin Çin vatandaşı gözaltına alındı.

Malezya'da bine yakın Çinli, internet dolandırıcılığından gözaltına alındı

Malezyalı yetkililer dün Cyberjaya teknoloji merkezine düzenledikleri baskında yaklaşık bin kişiden oluşan Çinli internet dolandırıcılardan oluşan bir şebekeyi çökerttiklerini açıkladılar.

Ülkedeki Çin vatandaşları tarafından işletilen en büyük çevrimiçi dolandırıcılık merkezi olduğuna inanıldığı belirtildi.

Bugün düzenlenen basın toplantısında Göçmenlik Dairesi genel müdürü Datuk Khairul Daud, baskının bir aylık gözetimden ardından gerçekleştirildiğini, halk tarafından yapılan şikayetleri sonucu çetenin ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Daud, 680 şüphelinin tutuklandığını , 8.230 cep telefonu, 174 dizüstü bilgisayar ve 787 bilgisayar ele geçirildiğini, grubun yaklaşık altı aydır faaliyet gösterdiğini ve binayı çağrı merkezi olarak kullandıklarını açıkladı. Operasyon esnasında kaçan diğer zanlılarında arandığını söyledi.

Çetenin, hızlı ve karlı getiriler sunarak Çin'deki kurbanları hedef alan sahte yatırım planladıklarını açıklandı. Çinli dolandırıcıların hepsinin ülkeye turist görünümü altında giriş yaptıkları belirtildi.

Asiaone