Madrid, belediye meclisine ilk Müslüman üyesini seçmeye hazırlanıyor

Madrid'de bu ayın 28’inde gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlerde Belediye Meclisi’nin ilk Müslüman üyesini seçmeye hazırlanıyor.

Madrid, belediye meclisine ilk Müslüman üyesini seçmeye hazırlanıyor

Endülüs Halifeliği döneminde, 9’uncu yüzyılda Araplar tarafından inşa edilen tek Avrupa başkenti olan Madrid, bu ayın 28’inde gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlerde Belediye Meclisi’nin ilk Müslüman üyesini seçmeye hazırlanıyor.

Maysoun Douas, Granada’da Faslı bir anne-babadan dünyaya geldi. Madrid Belediyesi için adaylığını koyan Douas, 5 yaşından bu yana İspanya’nın başkenti Madrid’de yaşıyor.

Douas, Madrid Üniversitesi’nde fizik alanında doktora yaptı. Üç yıl önce elektronik inovasyon alanında çalışmaya yeni başlayanlara yardım etmek için resmi bir platformu denetledi. Yapılan açıklamalar İspanya’nın başkentinin bu platformun Avrupa'daki ana eksenlerinden biri olmasının beklendiği yönünde.

Maysoun Douas, belediye başkanlığına adaylığını koyması teklif edildiğinde önce tereddüt etti. Ancak Fas’ta dünyaya gelen Matematik profesörü babası Muhammed Douas’ın kendisine güç verdiğini ve teklifi kabul etmesi için ikna ettiğini söyledi. Maysoun, “Babam bana gurur duyduğunu, bunun kaçırılmaz bir fırsat olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

Maysoun’ın babası, iki hafta önce şeker hastalığı nedeniyle öldü. Douas, belediye seçimlerini kazanmasının babasının izlediği yol ve fikirleri açısından bir onur olacağını vurguladı.