İslam düşmanlığını gizlemeyen Macron, cumhurbaşkanlığına yeniden aday!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gelecek ay düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimi için yeniden aday olduğunu duyurdu. 2017 yılından beri Cumhurbaşkanlığını yürüten Macron'un iktidarı döneminde Fransa'da, İslami kurumlara ve Müslümanlara olan baskılarda ciddi artışlar yaşandı.

İslam düşmanlığını gizlemeyen Macron, cumhurbaşkanlığına yeniden aday!

Macron, Fransız halkına hitaben yazdığı ve yerel gazetelerde yayımlanan mektupta, ülkesinin son 5 yılda birçok zorluktan geçtiğini ve birçok alanda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Henüz her şeyi başaramadıklarını ifade eden Macron, bu nedenle cumhurbaşkanı seçiminde yeniden aday olduğunu ifade etti.

Ülkenin bağımsızlığını kazanması için ekonomiyi güçlendireceklerine işaret eden Macron, bu seçimin ülkenin gelecek 5 yılının yönünü belirleyeceğini belirtti.

Bugüne kadar henüz açıklamasa da Macron'un Fransız kamuoyunda adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu.

Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle adaylığına ilişkin açıklamayı bugüne kadar erteleyen Macron, adaylığı için belediye başkanı, bölge meclisi üyesi, milletvekili veya senatörlerden gerekli 500 imzayı toplamıştı.

Ülkede cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu 10 Nisan'da yapılacak. Adaylardan herhangi biri ilk turda salt çoğunluğu sağlayamazsa en fazla oyu alan iki aday 24 Nisan'da düzenlenecek ikinci turda yarışacak.

Yaptığı açıklamalarla İslam'a ve Müslümanlara düşmanlığını açıkça gösteren Macron'un iktidarı döneminde Fransa'da, İslami kurumlara ve Müslümanlara olan baskılarda da ciddi artışlar yaşandı.