Libya'da Ubari kenti devrimciler konseyinden hükümete destek

Libya'nın güneyindeki Ubari kentinde 17 Şubat Devrimciler Konseyi, darbeci General Halife Hafter'in son darbe girişimini reddettiklerini ve Hafter milislerini bölgeden çıkarmak için Libya hükümetinden destek istediklerini duyurdu.

Libya'da Ubari kenti devrimciler konseyinden hükümete destek

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Basın Ofisinin aktardığı yazılı açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Fizan bölgesinde başkent Trablus'a yaklaşık bin kilometre mesafede yer alan Ubari kentindeki 17 Şubat Devrimcileri Konseyi, Hafter'in kalkıştığı son darbe girişimini reddettiklerini ilan etti.

Bölgeyi, "yolsuzluk ve ölüm getiren" Hafter milislerinden temizlemek istediklerini ifade eden Ubari 17 Şubat Devrimciler Konseyi, Libya hükümetinden bölgenin bu milislerden geri alınmasını sağlayacak bir güvenlik gücü kurulması konusunda destek talep etti.

Hafter, 4 Nisan 2019'da Trablus'a saldırı emri vermeden birkaç ay önce, başkenti kuşatmak için ülkenin güneyindeki Fizan bölgesine operasyon başlatarak bölgedeki birçok kentte kontrolü ele geçirmişti.

Hafter milisleri, Fizan bölgesindeki Şerara ve Fil gibi zengin petrol sahalarının bulunduğu Fizan bölgesindeki kentleri elinde bulunduruyor. Libya hükümetine bağlı askeri birliklerin "milli servete zarar gelmemesi ve gelirlerin ortak kullanılması" hedefi ve şartıyla buralarda Hafter milisleriyle çatışmaya girmediği biliniyor.

AA