Libya hükümeti İşgalci İsrail ile normalleşme karşıtı protestoları engellemeye çalışıyor

İşgalci İsrail ile normalleşmeyi reddeden gençler, Trablus'taki birçok ana yolu ve Libya'nın batısındaki çoğu şehri lastikleri ateşe vererek ve Filistin davasını destekleyen sloganlar atarak kapattılar.

Libya hükümeti İşgalci İsrail ile normalleşme karşıtı protestoları engellemeye çalışıyor

Libya Ulusal İnsan Hakları Komitesi, Libya Hükümeti'ne bağlı güvenlik ve askeri güçlerin ‘başkentin çeşitli bölgelerinde önceki gecelerde protestocuları dağıtmak için rastgele ateş açtığını’ bildirdi. Açıklamasında çok sayıda protestocunun yasal prosedürler uygulanmadan gözaltına alındığını öne sürdü. Komite ayrıca göstericilerin güvenliğinin sağlanmasından yasal olarak İçişleri Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu vurguladı ve Başsavcı’yı bu olayları araştırmaya çağırdı.

Libya’da Abdulhamid ed-Dibeybe liderliğindeki geçici Libya Ulusal Birlik Hükümeti’ne (UBH) bağlı güçle başkent Trablus’un batısındaki Ez-Zaviye kentinden göstericilerin yolunu kesti. Dışişleri Bakanı Necla Menguş’un geçtiğimiz günlerde İtalya’da İsrailli siyonist mevkidaşı ile görüşmesinin ardından normalleşmeyi protesto eden gösterilere katılmalarını engelledi.