Libya Dışişleri Bakanı Menguş’un Türkiye’ye kaçtığı iddia edildi

İşgalci İsrail’in Dışişleri Bakanı ile görüştüğü için açığa alınan Libya Dışişleri Bakanı Menguş’un Türkiye’ye kaçtığı iddia edildi

Libya Dışişleri Bakanı Menguş’un Türkiye’ye kaçtığı iddia edildi

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile İtalya’da görüşmesinin ardından Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş’un açığa alınarak hakkında inceleme başlatılmasının ardından Türkiye’ye kaçtığı iddia edildi.

Şarku’l Avsat’ın Yedioth Ahronoth gazetesinden aktardığı haberde, Menguş, Libya İç Güvenlik Servisi’nin yardımıyla hükümet uçağıyla Türkiye’ye kaçtığı öne sürüldü.

Ancak, Libya İç Güvenlik Servisi, Menguş’un bu seyahatine izin verildiği veya seyahatinin kolaylaştırıldığı yönündeki haberleri yalanlayarak, bakanın normal, özel veya başkanlık salonu olsun Mitiga Havalimanı’nda resmi kanallardan geçmediğini bildirdi.

İç Güvenlik Servisi, başta Filistin meselesi olmak üzere tüm konularda Libya halkının özlemlerinin yanında yer aldıklarını ve onların duygularına saygı duyduklarını vurgulayarak, Dışişleri Bakanı’nın ‘Siyonist oluşumun bir üyesiyle’ görüşmesini kınadı.