Lavrov: DSG, DEAŞ militanlarını para karşılığı serbest bırakıyor

YPG'yi bünyesinde barındıran Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Fırat'ın doğusundaki kamplarda tutulan DEAŞ militanlarını para karşılığı serbest bıraktığına dair endişe verici bilgiler geldiğini belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın bu bilgiyi doğrulatmaya çalıştığını söyledi.

Lavrov: DSG, DEAŞ militanlarını para karşılığı serbest bırakıyor

Lavrov, Rusya diplomasisinin 2019 yılındaki çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısında Fırat'ın doğusundaki kamplarda tutulan DEAŞ militanlarını DSG üyeleri tarafından para karşılığı serbest bırakıldığına ve Suriye'nin diğer bölgelerine kaçtıklarına dair bilgiler geldiğini ifade etti.

'ABD'yi uzun süredir uyarıyorduk'

Bu bilgilerin çok endişe verici olduğunu ve Rusya'nın bunları doğrulatmaya çalıştığını kaydeden Lavrov, "DSG üyeleri üzerinde nüfuzu bulunan ABD'li partnerlerimizi uzun süredir uyarıyorduk. Kamplardaki militanların tutuklu olduklarını ve oradan kaçmamaları gerektiğini söyledik. Maalesef bunların gerçekleşme riski var" dedi.

‘Kampları denetimleri altında tutan DSG güçlerinden çoğu YPG birlikleri’

"DSG güçlerinin kontrolü altındaki kamplarda 10.000'e yakın militan bulunuyor" diyen Lavrov, söz konusu kampları denetimleri altında tutan DSG güçlerinin ise çoğunlukla YPG birliklerinden oluştuklarını söyledi.

Sputniknews