"Kuzey Koreli korsanlar 400 milyon dolarlık kripto para çaldı"

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının geçen yıl kripto para platformlarına yapılan en az yedi saldırıdan yaklaşık 400 milyon dolar değerinde dijital varlık çaldığı öne sürüldü.

"Kuzey Koreli korsanlar 400 milyon dolarlık kripto para çaldı"

Her geçen gün popülaritesini ve işlem hacmini artıran kripto paralarda yapılan sanal işlemlerin güvenliğine dair yeni bir rapor yayımlandı. Raporda, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının 2021 yılında yaklaşık 400 milyon dolarlık kripto para çaldığı iddia edildi.

Blockchain analiz şirketi Chainalysis tarafından yayımlanan raporda, Kuzey Koreli korsanların kripto para platformlarına en az yedi saldırı gerçekleştirdiği ve bu saldırılardan yaklaşık 400 milyon dolar değerinde dijital varlık çaldığı açıklandı.

Blockchain analiz şirketi Chainalysis, korsanlar tarafından yapılan saldırıların ağırlıklı olarak yatırım firmalarını ve merkezi borsaları hedef aldığını belirtti.

Chainalysis'in raporunda, "2020'den 2021'e kadar Kuzey Kore bağlantılı siber saldırıların sayısı dörtten yediye çıktı ve bu saldırılardan elde edilen değer yüzde 40 arttı" denildi.

Şirket, bilgisayar korsanlarının kuruluşların "sıcak" cüzdanlarından para çekmek için kimlik avı tuzakları, kod açıkları ve kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere bir dizi teknik kullandığını ve ardından bunları Kuzey Kore tarafından kontrol edilen adreslere taşıdığını söyledi.

Kuzey Kore'nin, hack saldırılarına karıştıklarına dair iddiaları yalanladığı belirtildi.