Kuzey Kore: ABD düşmanca davranışlarında kararlı

Kuzey Kore, iki ülke arasında nükleer müzakerelere devam etmek üzere yapılan son anlaşmaya rağmen, ABD’yi "düşmanca davranışlarda kararlı olmakla” suçladı.

Kuzey Kore: ABD düşmanca davranışlarında kararlı

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un silahsızlandırılmış bölgede bir araya gelmesinden günler sonra, Kuzey Kore ABD'yi "düşmanca davranışlarda kararlı olmakla" suçladı.

Pyongyang'ın Birleşmiş Milletler (BM) Delegasyonu, çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin yaptırımlarda ısrarcı olduğunu söyledi.

Kuzey Kore,  Washington’ı ayrıca, Kore yarımadasında "barışçıl atmosferi baltalamakla" suçladı.

ABD tarafından ise konuyla ilgili henüz bir cevap gelmedi.

Trump ile Kim silahsızlandırılmış bölgede görüşmüştü

Trump, Kim ile "silahsızlandırılmış bölge"de Freedom House'da 50 dakika süren görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenlemişti.

Nükleer müzakere sürecinin devam edeceğini belirten Trump, "Kapsamlı bir anlaşma yapmayı dört gözle bekliyoruz. Bu harika, tarihi bir gündü." demişti.

Trump, Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımlara dair soru üzerine "Yaptırımlar kalacak ama müzakereler sürecinde bir noktada bazı şeyler olabilir." ifadesini kullanmıştı.

Barack Obama döneminde ABD yönetiminin Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması için hiçbir şey yapmadığını savunan Trump, 2,5 yıllık başkanlığı döneminde barışı sağladıklarını dile getirmişti.

AA