Kuveyt: İşgal rejimine karşı net tavır alınmalı

Kuveyt, BM İnsan Hakları Konseyi'nden siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik devam eden ve sürekli tekrar eden insan hak ihlallerine karşı açık ve net bir tavır sergilemesini istedi.

Kuveyt: İşgal rejimine karşı net tavır alınmalı

Kuveyt'in BM ve uluslararası kurumlar nezdindeki daimi temsilcisi Cemal El-Guneym, ülkesinin, siyonist işgal rejiminin Birleşmiş Milletler'e bağlı uluslararası kurumlar karşısında sergilediği tutumu yadırgadığını dile getirerek, özellikle işgal altındaki Filistin topraklarında vuku bulan insan hakları ihlalleri konusunda bu kurumlarla hiçbir şekilde irtibata geçmediğini ve gerekli bilgilendirmelerde bulunmadığını vurguladı.

 El-Guneym, BM İnsan Hakları Konseyi'nin 50. Dönem toplantısında yaptığı konuşmasında, ülkesinin uluslararası toplumdan Filistin halkına sahip çıkmasını ve insan haklarıyla ilgili prensiplere uyulması ve uluslararası yasaların gereği gibi uygulanması için bu Filistin halkına yönelik sorumluluklarını yerine getirmesini istediğini dile getirdi.

 El-Guneym, Kuveyt Devleti'nin israil işgal rejiminin gerçekleştirdiği son derece tehlikeli insan hakları ihlalleri konusunda uluslararası toplumu uyardığını ve onu işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail kuvvetlerinin aşırı güç kullanımı karşısında birçok kez bilgilendirme yaptığını dile getirdi.