Kushner 'Yüzyılın Anlaşması'nın tanıtımı için Orta Doğu'da

ABD Başkanı Donald Trump’ın kıdemli danışmanı Jared Kushner, “Yüzyılın Anlaşması”na destek için Fas, Ürdün, Kudüs ve işgalci israil’i ziyaret ediyor.

Kushner 'Yüzyılın Anlaşması'nın tanıtımı için Orta Doğu'da

Beyaz Saray’dan bir yetkili, ABD Başkanı Donald Trump’ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner’in gelecek ay Bahreyn’de düzenlenmesi planlanan ekonomi çalıştayına destek toplamak için Fas, Ürdün, Kudüs ve işgalci israil’e ziyaret gerçekleştiren bir heyete başkanlık ettiğini söyledi.

Yetkili, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planının ilk bölümünün Kushner tarafından 25-26 Haziran’da Bahreyn’de açıklanacağını belirtti.

Kushner’e, ABD’nin Orta Doğu özel temsilcisi Jason Greenblatt ve İran özel temsilcisi Brian Hook da eşlik ediyor. Bölge turuna Fas’ın başkenti Rabat’tan başlayan heyet, oradan Amman ve Kudüs’e, daha sonra ise İsrail'e gidecek.

"Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon

Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenecek çalıştayın, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

Beyaz Saray basın fisinden yapılan açıklamada, Bahreyn'in ABD ile iş birliği içinde 25-26 Haziran'da başkent Manama'da "Refah için Barış" adlı ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.

Çalıştayın hükümet, sivil toplum ve iş dünyasındaki liderlerin fikir alışverişinde bulunması, stratejileri tartışması ve potansiyel ekonomik yatırımlara destek vermesi için çok önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, "Refah için barış, Filistin halkı ve bölge için müreffeh bir gelecek için daha istekli ve başarılabilir çalışmalara fırsat tanıyacaktır" denilmişti.

"Yüzyılın Anlaşması" için mali destek Körfez ülkelerinden

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel HaYom gazetesi, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakın zamanda açıklaması beklenen Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın da destek verdiği belirtilen "Yüzyılın Anlaşması" planının maddeleri olduğunu öne sürdüğü bir belge yayımlamıştı.

Reuters