Kürdistan Başbakanı Barzani: PKK'lilerin içinde olduğu helikopteri KYB'li grup satın aldı

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Duhok'ta düşen ve içinde PKK/YPG mensupları bulunan helikopterin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) partisi içindeki bir grup tarafından satın alındığını söyledi.

Kürdistan Başbakanı Barzani: PKK'lilerin içinde olduğu helikopteri KYB'li grup satın aldı

Rudaw'da yer alan habere göre, Barzani, Nevruz Bayramı kutlamaları programında gündeme ilişkin yaptığı konuşmada, Duhok’ta düşen helikoptere de değindi.

Barzani, "Aslında (helikopter) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içindeki bir grup tarafından satın alındı ancak nasıl (PKK/YPG) SDG'ye ulaştığını bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

İkinci helikoptere ilişkin bilgileri olmadığını kaydeden Barzani, şöyle konuştu:

"Bu olayı daha fazla araştırmak ve bu helikopterlerin bu bölgelerde neden izinsiz uçtuklarını öğrenmek için uluslararası koalisyon ve Irak Federal Hükümeti ile birlikte çalışacağız. Açıklanması gereken çok şey var."

Duhok'un Çemankê kasabasında düşen helikopterde 3’ü kadın 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirimiş,. helikopterin hangi ülkeye ait olduğu ise netleşmemişti. Kürdistan Anti-Terör birimi helikopterdeki bazı kişilerin PKK’li olduğunu belirtirken, kazada ölen PKK'lileri taşıyan helikopterin hangi ülkeye ait olduğu ve nereye, hangi amaçla götürüldükleri ise kafalarda soru işaretleri bırakmıştı.