Kurban Bayramı öncesi yetimlerin yüzünü güldürdüler

Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı öncesinde yetim çocuklara bayramlık kıyafet yardımında bulunarak çocukların sevinçlerine ortak oldu.

Kurban Bayramı öncesi yetimlerin yüzünü güldürdüler

İhtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı yardım faaliyetleriyle adından sıkça söz ettiren Yetimler Vakfı, Trabzon'un Of ilçesinde, Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi çocuklara giysi yardımında bulundu.

Mağdur, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatan Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber birçok alanda çalışmalarına hız verdi.

Çocuk giydirme programı kapsamında Trabzon'da bulunan bir giyim mağazasına getirilen çocuklar, aileleriyle beraber bayramlıklarını beğenerek seçti. Programda onlarca çocuk gönüllerince kıyafet ve ayakkabı aldı.

"Cennet yetimin gülüşünde saklı"

Hayırseverlerin yardımları ile çocukların sevinçlerine ortak olan Yetimler Vakfı Trabzon Temsilciliği adına açıklama yapan Kasım Çoğlan, yetim çocukların, hali vakti yerinde olan Müslümanlar için bir imtihan vesilesi olduğuna vurgu yaptı.

Çoğlan, "Bizler, 'Cennet yetimin gülüşünde saklı' diyoruz. Bütün çabamız yetimlerimizi güldürerek yüzlerinde bir tebessüm oluşturarak Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Allah'a şükürler olsun ki toplumumuz da bu konuda duyarlıdır. Böyle bir projeden bahsettiğimiz zaman, kimden destek talebinde bulunduysak bizi kırmadılar. Herkes yetim çocukları sevindirmek için seferber oldu." dedi.

"Yetim çocuklarımıza ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarımız devam edecek"

Şimdiye kadar Yetimler Vakfı'nın hayırseverlerin destekleriyle binlerce yetim çocuğa ayakkabı ve giyim yardımında bulunduğunu ifade eden Çoğlan, "İhtiyaç sahibi yetim çocuklarımıza yönelik her türlü yardımımız inşallah hayır sahiplerinin destekleriyle devam edecek. Bizim amacımız yetim çocuklara zaman zaman değil, her zaman yardım etmektir. Çünkü onlar bizlere Allah'ın birer emanetidir. Yetim çocuklar bizler için ve hali vakti yerinde olan, elinde imkân olan her Müslüman için imtihan vesilesidir." şeklinde konuştu.

"Yetimler toplumun imtihanı ve emanetidir, onlara sahip çıkmalıyız"

Yetimlerin İslam dinindeki yeri ve önemine dikkat çeken Çoğlan, "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yetimlere olan düşkünlüğünü çok iyi biliyoruz. Bırakın yetimi giydirmek, ihtiyacını karşılamak; bir yetimin başını okşamak bile çok büyük bir sevap iken yetimi güldürmek, ona tebessüm vermek bu kadar değerliyken siz bir yetimi giydiriyor, ona ayakkabı alarak sevindirmenin ne kadar büyük bir sevap olduğunu varın siz hesap edin. Yetimler toplumun bir emanetidir. Biz bunlara sahip çıkmazsak, herkes kendi ailesini, çocuklarını düşünse, kimse bu yetimlere sahip çıkmazsa toplumun dengesi bozulur. Belki bugün başımıza gelen birçok musibetin sebebi, 'ben, ben' dememizdir. Bundan dolayı bizim yetimlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bunlar toplumun imtihanı ve emanetidir." diye konuştu. (İLKHA)