“Kudüs'ü teslim ederseniz Ankara’da güvende olmayacaktır”

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Rehber TV canlı yayınında soruları yanıtladı. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, Türkiye’nin işgalci rejimle normalleşme siyasetine tepki göstererek, “Kudüs'e de sahip çıkamazsınız. Kudüs'ü teslim ederseniz Ankara'da Şam'da, Bağdat'ta güvende olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kudüs'ü teslim ederseniz Ankara’da güvende olmayacaktır”

Siyonist rejimin sözde cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyaretine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Rehber TV’de katıldığı canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, Herzog’un Türkiye’de ağırlanmasını eleştirerek, “İşgal rejiminin cesaretini artıracak her bir adım Filistin davasına zarar verir” ifadelerini kullandı. 

Yapıcıoğlu, Türkiye'nin dış politikada birçok alanda değişikliğe gittiğini, daha önce BAE, Suudi Arabistan, Mısır gibi ülkelerle bozulan ilişkilerin son dönemde eski seyrine yönelik çalışmalara 'normalleşme' denmesi mümkün olabileceğini belirterek, Ancak siyonist işgal rejimiyle yakınlaşma üstelik Mavi Marmara davası sürecinde bazı şartlar öne sürülmesi ve siyonist rejimin o şartların hiçbirini yerine getirmemesine ve geri adım atmamasına  rağmen bu yapılıyor. Halen daha iki devletli bir çözümden, Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinden bahsediliyor. Daha önce de söyledik. Siz sadece Doğu Kudüs'le yetinirseniz onlar Kudüs'ün tamamını almak için elinden gelen çabayı ortaya koyacak. Kudüs'ün batı tarafını onlara bırakırsanız Doğu Kudüs'e de sahip çıkamazsınız. Kudüs'ü teslim ederseniz Ankara'da Şam'da, Bağdat'ta güvende olmayacaktır” dedi. 

Siyonist çeteyle ‘normalleşme’ yarışına giren Körfez ülkelerini de eleştiren Yapıcıoğlu, “Körfez ülkeleri siyonist rejimle ilişki kurduğunda buna 'normalleşme' dediler. Bu normalleşme kelimesi bir tuzaktır. Sanki işgalciler meşruymuş gibi bir algı oluşmasına sebebiyet veriyor. Bize göre onların varlığı bile normal değildir” şeklinde konuştu.

Siyonist çeteyi devlet olarak tanımadıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Bugün işgal altında tuttukları topraklarla yetinmeyeceklerini saklama gereği bile duymuyorlar. Onlarla ilişkiyi 'normalleşme' olarak nitelendirmek bir tuzaktır. Siyonist işgal rejiminin cesaretini artıracak her bir adım Filistin davasına ihanettir, zarar verir” ifadelerini kullandı. 

Yapıcıoğlu, “Dış politikada menfaati her şeyin önüne geçiriyorsanız bu adımlar şaşırtıcı değil. Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki dış politikanın temelinde adalet olmalıdır. Körfez ülkelerinin işgal rejimiyle ilişki kurmaları normalleşme değil anormalleşmedir” açıklamasında bulundu.