'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'

İşgalci ABD'nin açıkladığı "Yüzyılın Anlaşması" denen şer planına tepki gösteren Zekeriya Yapıcıoğlu, "Filistin satılık değildir. Filistin bütün İslam ümmetinindir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir, Kudüs haremimizdir." şeklinde konuştu.

'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'
'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'
'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'
'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'
'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'
'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'
'Kudüs uğruna her türlü bedeli ödemeye hazırız'

Diyarbakır'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde "Orta Doğu barış planını" protesto etmek, Filistin'e sahip çıkmak ve siyonist terör çetesini telin etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından "Kudüs Bizimdir" temalı miting düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, "Kudüs düşerse, Kahire, Bağdat, Ankara, Beyrut, Amman da düşer. Kudüs düşerse, Tahran, Hartum, Diyarbakır, İslamabad ayakta kalamaz. Kudüs düşerse yarın Mekke’ye Medine’ye de göz dikecekler." dedi.

Konuşmasına, "Ey dondurucu soğuğa rağmen alanı dolduran kardeşlerim! Soğuk havayı yüreklerindeki ateşle ısıtan müminler ve mümineler. Selam olsun hepinize."  diyerek başlayan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, şu anda Sakarya ve İstanbul’da da aynı duygularla, aynı dualarla Kudüs için, Mescid-i Aksa için meydanların dolduğunu hatırlattı.

"Kudüs; uğruna her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuz kutsal belde"

"İnşallah ümmetin safları Kudüs davası üzerinden, Mescid-i Aksa etrafında birleşiyor." diyen Yapıcıoğlu, "Mescid-i Aksa; biz Müslümanların ilk kıblesi, yeryüzünde inşa edilen mabetlerin ikincisi, ibadet maksadıyla ziyaret edilecek mescitlerin üçüncüsü, Mi’racın basamağı ve şahidi… Kudüs; Harameyn-i Şerifeyn’den yani Mekke ve Medine’den sonra İslam’ın üçüncü haremi, uğruna her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuz kutsal belde…" diye konuştu.

ABD tarafından Kudüs’te elçilik açılması kararından sonra 17 Aralık 2017  günü yine bu meydanda miting  düzenlediklerini ve bir konuşma gerçekleştirdiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Konumuz yine Mescid-i Aksa ve Rabbimiz tarafından mübarek kılınmış çevresi Kudüs idi. O zaman, 'Vahdet olursa; siyonizm yok olur, Amerika kahrolur' demiştik." dedi.

Yapıcıoğlu, "Kudüs yine ırkçı siyonistler ve onların hamisi emperyalist Amerika’nın hain planlarına konu olmakla dünyanın gündemine geldi. 28 Ocak günü, yani 12 gün önce kahrolası Amerika’nın Kara Saray’ında bir tiyatro sahnelendi. Amerika’nın Başkanı sağa sola göz kırpmayı da ihmal etmeden Kudüs’ün israilin bölünmez başkenti olacağına dair bir ihanet planı açıkladı. Ve bu planın bağımsız Filistin devleti ve Filistinliler için son şans olduğunu söyleyerek aklınca Filistinlileri ama aslında bütün Müslümanları tehdit etti.  Bu kez yanlarında bazı İslam ülkelerinin hain idarecilerini de alarak Kudüs’ü satın alma ve Mescid-i Aksa’yı yıkma planları yapıyorlar. Bu planda Bağımsız Filistin devleti yoktur. İki devletli çözüm falan da yoktur. Bu planda 'büyük israil devleti' ve onun kontrolünde bir nevi yarı özerk Filistin yönetimi hayali vardır. Bu plan Filistin’e yönelen en tehlikeli tehditlerden biridir. Bu plan Filistinin parçalanması değil, tamamen işgal edilmesi ve yok edilmesi planıdır." ifadelerini kullandı.

"Kudüs düşerse, Kahire, Bağdat, Ankara, Beyrut, Amman da düşer"

Son açıklanan hain planın, Filistin topraklarının Arap sermayesiyle satın alınıp, siyonistlere hibe edilmesi planı olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, "Ama Ey Amerika, Filistin Alaska değildir ki satın alasın. Filistin satılık değildir, Filistin Arapların da değildir. Filistin bütün İslam ümmetinindir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir, Kudüs haremimizdir, uğruna her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuz kutsalımızdır." şeklinde konuştu.

"Artık kendimize gelme zamanı gelmedi mi?" diye soran Yapıcıoğlu, şunları ekledi: "Ey İslam ülkelerinin idarecileri kendinize gelin! Ey Müslüman düşünürler, siyasetçiler, akademisyenler ve basın mensupları uyanın!"

Doğu Kudüs’e razı olunduğu için şimdi de Kudüs'ün tamamının istendiğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, "İki devletli çözüme razı olursanız böyle planları size dayatırlar ve bütün Filistinli kardeşlerimizi israilin vatandaşı olmayı kabul etmek veya Filistin’den hicret etmek arasında tercih yapmaya zorlarlar." diye belirtti.

Yapıcıoğlu, "Kudüs düşerse, Kahire, Bağdat, Ankara, Beyrut, Amman da düşer. Kudüs düşerse, Tahran, Hartum, Diyarbakır, İslamabad ayakta kalamaz. Kudüs düşerse yarın Mekke’ye Medine’ye de göz dikecekler. Kudüs ümmetin izzetidir. Kudüs esaretten kurtulmadıkça ümmet içinde bulunduğu zilletten kurtulmayacaktır. Kudüs hürriyetine kavuşmadan ümmet hürriyete kavuşamayacaktır." diye konuştu.

"Kudüs özgür olmadan İslam ümmeti rahat yüzü görmeyecektir"

Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kardeşlerim! Neden bugün? Aslında Kudüs, siyonistlerce işgal edildiği 1967’de bölünmez ve ebedi başkent ilan edilmişti. Amerikan Meclisi tarafından da 1995 yılında siyonist işgalci rejimin başkenti olarak tanındı. Peki neden işgalden 53 yıl sonra bu planı hayata geçirmeye karar verdiklerini düşünmemiz gerekir. Cevap çok basittir. Ümmet hiç bu günkü kadar birbirine düşmemişti. Ve acı gerçek: Kudüs’ün ikinci fatihi Selahaddin-i Eyyubi’nin veciz ifadesiyle 'Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar.' Bugün Yemen’de insanlar açlıktan kırılıyor, Irak’ta insanların evleri başlarına yıkılıyor; Suriye’de hastanelerin bile üzerine bombalar yağdırılıyor. Akdeniz savaştan kaçanların mezarlığına dönmüş, kıyılarına bebek bedenleri vuruyor. Bu bombalar, bu yıkımlar ve yakılan bu ateşin amacı; Aksa’nın esaretinin devamını sağlamaktır. Bugün bir avuç siyonist rahat uyusun diye Kürd'ün, Türk'ün, Arap'ın ve Acem'in arasındaki sorunlar çözümsüzlüğe sürükleniyor. Biz ümmet olarak bu oyunu görüp bozmadığımız müddetçe Aksa esaretten kurtulamayacak, Kudüs hürriyetine kavuşamayacaktır. Kudüs özgür olmadan da ümmetin arasındaki bu kan ve gözyaşı bitmeyecek, İslam ümmeti rahat yüzü görmeyecektir.

"Ey Kudüs için dua etmekten başka elimden bir şey gelmez diyen kardeşim!" diye seslenen Yapıcıoğlu, Kudüs'ün Müslümanların birinci gündemi olması ve bunun sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Ara sıra geçici olarak başka bazı gündemlerin öne çıkabileceğini belirten Yapıcoğlu, ancak bu durumlarda bile Kudüs'ün gündemden düşmemesi gerektiğini ifade etti.

"Ey Kudüs’ü herhangi bir şehir zanneden akılsızlar!"

Yapıcıoğlu, "Ey Müslüman kardeşim! Hangi ülkede yaşıyor olursan ol, yaşadığın ülkeyi idare edenlerle ilişkinin nasıl olacağı konusunda ölçülerinin en önemlilerinden biri seni idare edenlerin Kudüs’e bakış ve yaklaşımı olsun. Şiarlarımıza, sembollerimize, hassasiyetlerimize ihtiram göstermeyene saygı duymayacağız. Özgür Aksa’da birlikte namaz kılma hayalimizi yıkmaya yeltenenlerin yıkılışı için elimizden geleni yapacağız. Kudüs davamıza ihanet edenleri hepimiz hain ilan etmeliyiz. Siyonizmin işgal planlarına destek verenleri de siyonistler gibi düşmanımız bileceğiz. Ey Kudüs’ü herhangi bir şehir zanneden akılsızlar! Ey Filistin’i üzerinde geçimlikler bulunan herhangi bir toprak sanan zavallılar! Ey meseleyi iş ve aş meselesi olarak tarife yeltenen, 'Refah için Barış' diyen hainler. Eğer bir şeyleri satılığa çıkaracaksanız kendi koltuklarınızı veya saraylarınızı satın. Mescid-i Aksa ve Kudüs satılık değildir. Siyonist işgale karşı direniş hakkı pazarlık konusu olamaz. Yurtlarından edilmiş muhacir Filistinlilerin dönüş hakkı ellerinden alınamaz. Ey İslam ümmetini idare eden hükümetler! Madem 'Terör Devleti' diyorsunuz gereğini yapın. Evet israil diye bir devlet yoktur; ideolojisi ırkçı siyonizm olan ve pratiği katliam, işgal ve vahşet olan israil isimli bir terör örgütü vardır. Madem öyle ey siyonist terör şebekesini devlet olarak tanıyanlar, terörün merkezinde elçilik açmak nedir? Kendi başkentlerinizde onlara temsilcilik açtırmak ne anlama gelir? Bunu tekrar düşünün ve yanlışınızdan dönün. Siyonist terör şebekesini devlet olarak tanımaktan vazgeçin ve onlarla bütün ilişkilerinizi kesin Varsa ülkenizdeki diplomat kılıklı siyonistleri derhal sınır dışı edin ve kendi temsilcilerinizi de çekin Hava sahanızı siyonistlerin uçaklarına ve onların havaalanlarına giden uçaklara kapatın. Kanunlarınızda değişiklikler yapın. En tehlikeli uluslararası terör örgütü siyonist çete üyeliğini ve onlara yardım etmeyi suç kapsamına alın. Diğer İslam ülkeleriyle sürtüşmeyin, didişmeyin, savaşmayın; aranızdaki sorunları konuşarak çözün. İslam Birliği yolunda ciddi ve somut adımlar atın. Kendi iç sorunlarınızı da bir an önce adalet temelinde çözün Madem Filistin'i devlet olarak tanıyorsunuz, devlet muamelesi yapın. Filistin devleti ile askeri iş birliği anlaşmaları imzalayın. Filistinli kardeşlerimize her türlü askeri eğitimi verin. Bunların hepsini yapmak mümkündür. Ama önce inanmak lazım. Siyasi, kanuni, hukuki, iktisadi, akademik, kültürel ve toplumsal yollarla siyonistlere karşı topyekûn bir mücadele başlatılmalı ve bu mücadele siyonist işgal bitinceye kadar sürdürülmelidir. Aksa’nın esaretten kurtulması için öncelikle ümmetin buna inanması lazım. Ancak Aksa, gündemden hiç düşmemelidir. Aksa esaretten kurtulursa sorunlarımızın biteceğine inanmamız lazım. Sorunlarımızın temel kaynağının siyonistlerin fitneleri olduğunu unutmayalım, unutturmayalım."

"Kudüs mutlaka esaretten kurtarılacaktır. Ve inşaallah o gün çok yakındır."

Yapıcıoğlu, konuşmasını şu dua ile sonlandırdı:

"Ya Rabbi, Kudüs’ü özgürleştirmeyi gündeminin ön sıralarına alan, Kudüs için uykusuz kalan, Kudüs için kafa yoran ve güç biriktiren ve esbaba iyice tevessül ettikten sonra gözünü kırpmadan oradaki mazlumları kurtarmak için, Peygamberimizin emanetini, Hazreti Ömer’in ve Selahaddin-i Eyyubi’nin mirasını yeniden gül suları ile yıkayıp temizlemek için bizlere azim ve gayret ver! Ya Rabbi; şu dünya gözüyle Aksa’nın yeniden hürriyetine kavuştuğunu görmeyi ve orada şu meydandaki kardeşlerimle birlikte namaz kılmayı bizlere ve diğer şehirlerde, ülkelerde, Kudüs için kıyam eden, dua eden mü’min kullarına nasip eyle! Amin wel-hadulillahi rabbilalemin."

İLKHA