'Kudüs rüzgarı, siyonistlerin 73 yıllık Yahudileştirme planını suya düşürdü'

Hamas milletvekili adayı el-Bergusi, Kudüs halkının işgalcilere karşı estirdiği rüzgarın, terörist İsrail’in 73 yıllık öldürme, tutuklama, sürgün etme, Yahudileştirme gibi tüm hukuksuz uygulamalarını suya düşürdüğüne dikkat çekti.

'Kudüs rüzgarı, siyonistlerin 73 yıllık Yahudileştirme planını suya düşürdü'

Yaklaşan Filistin seçimlerine katılmak üzere Hamas’ın ilgili resmi makamlara teslim ettiği "Buluşma yerimiz Kudüs" başlıklı aday listesinde yer alan milletvekili adayı Fadiye el-Bergusi, Kudüs halkının işgalcilere karşı estirdiği rüzgarın, terörist İsrail’in 73 yıllık öldürme, tutuklama, sürgün etme, Yahudileştirme gibi tüm hukuksuz uygulamalarını suya düşürdüğüne dikkat çekti.

Yaşanan son gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulunan el-Bergusi, Kudüslü gençlerin, bugün için direniş bayrağını dalgalandırdığını, Filistin davasının pusulasını olması gereken yöne çevirdiğini ve düşman İsrail’i boyun eğmek zorunda bırakıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

İşgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin baskılarına boyun eğmeyen Kudüslü gençlerin, tüm dünyaya mesaj verdiğine dikkat çeken el-Bergusi, direnişçi gençlerin, topraklarında ve şehirlerinde kalacaklarını, buraların gerçek sahibinin kendileri olduğunu, işgalcilerin ise geçici olduğunu ve Kudüs davasının Kudüs halkının ruhunda ve bedeninde vücut bulduğunu herkese ilan ettiğini söyledi.

Kudüslü gençler, dün akşam, işgal güçlerinin Kudüs'teki el-Amud Kapısı (Şam Kapısı) merdivenlerine ve meydanına yerleştirdiği ve son günlerde çatışmaların patlak vermesine neden olan tüm barikatları kaldırdı.

İsrail işgaliyle geçtiğimiz günlerde yaşanan çatışmalar, 750 kişinin yaralanmasına ve 100'den fazla Kudüslünün tutuklanmasına yol açtı.

Ramazan ayının başlamasıyla İsrail güvenlik güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Eski Şehir’in Şam Kapısı önünde yer alan oturma alanlarını, kurduğu barikatlarla Filistinlilere kapatarak gerilimi tırmandırmıştı.

Dün akşam binlerce Filistinli, Mescidi Aksa civarında iftarını açıp teravih namazını kıldıktan sonra, tekbirlerle el-Amud Kapısı'nda toplandı.

Bu arada Kudüslü aktivistler de kan emici İsrail ve yerleşimci çetelerinin Mescidi Aksa’ya saldırılarını önlemenin yanı sıra başta Şeyh Cerrah olmak üzere Kudüs mahallelerindeki yıkım ve Yahudileştirme planlarını durdurmak için direniş eylemlerinin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Palinfo