'Koronavirüs’e karşı sağlıkta olduğu gibi ekonomi için de ciddi tedbirler alınmalı'

Koronavirüs’e karşı alınması gereken ekonomik tedbirlere ilişkin hükümete çağrıda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Mevcut ekonomik sorunların derinleşmemesi, işsizlik ve meydanın fırsatçılara kalmaması için tedbirler alınmalıdır.” dedi.

'Koronavirüs’e karşı sağlıkta olduğu gibi ekonomi için de ciddi tedbirler alınmalı'

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, iç gündemin tek maddesi olan Koronavirüs’e karşı ekonomi politikasına dair yaptığı değerlendirmede, Koronavirüs nedeniyle Çin'in uğradığı devasa ekonomik kayıplar düşünüldüğünde Türkiye'nin çok ciddi tedbirler alması gerektiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın süreci yönetme konusunda ortaya koyduğu çalışmaların başarılı olduğunu söyleyen Sağlam, ekonomik alanda zamanında çok ciddi tedbirler alınmaz ise telafisi mümkün olmayan neticelerle karşılaşılacağının aşikâr olduğunu kaydetti.

Sağlam, “Küresel bir boyut kazanan Koronavirüs salgınının aynı şekilde küresel anlamda ağır ekonomik sonuçlarının da olduğu bir gerçektir. Mevcut ekonomik sorunların daha da derinleşmemesi, işsizlik ile hayat pahalılığının yükselmemesi ve meydanın fırsatçılara kalmaması için tedbirler alınmalıdır. Çin'in bu salgın nedeniyle uğradığı devasa ekonomik kayıplar düşünüldüğünde Türkiye'nin çok ciddi tedbirler alması zarureti ortaya çıkmaktadır.” dedi.

“Zamanında çok ciddi tedbirler alınmaz ise telafisi mümkün olmayan neticelerle karşılaşılacağı aşikârdır”

Sağlık alanında olduğu gibi ekonomik anlamda da başarılı olunması gerektiği çağrısında bulunan Sağlam, “Sağlık Bakanlığının süreci yönetme konusundaki başarılı çalışmalarının özellikle ekonomik alanda da gösterilmesi gerekir. Bu salgının üretim ve istihdam üzerindeki etkilerinin asgari düzeyde kalması için tedbirler acilen alınmalıdır. Zamanında çok ciddi tedbirler alınmaz ise telafisi mümkün olmayan neticelerle karşılaşılacağı aşikârdır. İşsizliğin son ayda yükselme eğilimini devam ettirerek yüzde 13,7’lere çıkmış olması, enflasyonun aynı şekilde yüzde 12,37'lere tırmanması bu endişeleri artırmaktadır. Bu nedenle ekonomik etkileri minimize eden bir yaklaşımın acilen ortaya konulması icap etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

İLKHA