'Kıyamete kadar sürecek olan Allah'ın davasını gençler yürütecektir'

Rehber Gençlik Topluluğu ve İdeal Gençlik Topluluğunun Mardin Artuklu Üniversitesi AKM salonunda ortaklaşa düzenlediği programda konuşan Mehmet Göktaş, gençliğin öneminde bahsetti.

'Kıyamete kadar sürecek olan Allah'ın davasını gençler yürütecektir'

Mardin Artuklu Üniversitesi Rehber Gençlik Topluluğu ve İdeal Gençlik Topluluğunun organize ettiği program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Sinevizyon gösteriminin ardından ise İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş konuşmalarını gerçekleştirdi.

Medeniyetin yeniden inşa ettiği gençlik ile ilgili konuşan Göktaş, günümüzde toplum ve özellikle gençler üzerinde birtakım yalanlar ve uğraşlar yapıldığına dikkat çekti.

Göktaş, kıyamete kadar sürecek olan Allah'ın davasını gençlerin yürüteceğini vurguladı.

"Üzerimize atılan yalanlarla Müslümanların ümitlerini kesiverdiler"

Toplum ve gençler üzerinde oynanan oyunlardan ve yalanlardan sıyrılmadıkça medeniyetin inşasının gerçekleşemeyeceğini belirten Göktaş, "3 tane yalan evresi vardır. Onları birer birer önümüzden itelemeden, önümüzden çekmeden medeniyetin yeniden inşası olan gençliğe ulaşamayız. Birinci yalan, ahir zamanda yaşayanların durumlarının kötüye gittiğidir. Bu yalanı bizim hayatımıza uydurdular ve öyle bir yalan ki bu Müslümanların ümitlerini kesiverdi. Maalesef içlerimize yerleşti bu tür yalanlar. Ahir zamanda zina çoğalacak dediler ama biz ne diyoruz medeniyetin bir daha yeniden inşasından bahsediyoruz. Hazreti Muhammed’in (sav) buyurduğu gibi 'Ümmetimin sonu, başı gibi olacak'. O günleri de göreceğiz inşallah ama ilk önce bu yalanları bir tarafa kesip atmamız lazım." ifadelerini aktardı.

Göktaş, "Eğer bir Hatem'ül Enbiya varsa, kıyamet gününe kadar bir tek harekesi bile değişmeyecek bir kitap (Kur'an) varsa özellikle bu kitabı bu Peygamberin getirdiği davayı yaşayacağına dair Peygamber Efendimizin yemin üzerine 'kıyamet gününe kadar benim ümmetimden ciddi bir taife hak üzere olacak, hiç kimse ona zarar veremeyecek onlara karşı çıkanlarda hiçbir zarar veremeyecek' demesi üzere önce buna gönülden iman etmek lazım. Milyarlarca insan yeryüzünde yaşarken Kur'an hünerini gösterecek, sünnet hünerini gösterecek ki asıl dava budur." dedi.

"İmana asıl gençler elverişlidir"

Gençlerin her zaman kesiminde rol oynadıkları faaliyetlere değinen Göktaş, "Başka bir yalan daha var üzerimizde o da gençliktir. Allah Teala bütün zamanlarda en temiz, yıpranmamış, lekelenmemiş kalbi gençlere vermiştir. Tarih boyunca bütün Peygamberlerin etrafında hep gençler toplanmıştır. İmana asıl gençler elverişlidir. Gençlik çağı asla kötü çağ değildir. İnanın her yerde gençler her şeyin öncülüğünü yapıyorlar Allah'ın izniyle." şeklinde konuştu.

Göktaş, "Gençlerin birtakım hataları, yanlışları olabilir. Ama bu zaman genç nesli asla kafirlerin bize yutturmaya çalıştığı gibi değildir. Bakmayın arkadan bağladıkları saçlarına, çenesindeki sakalına hiç bakmayın, onların alınlarına bakın. İnanın onların alınlarının ürerinde imanın işaretleri vardır. Birilerinin kabul etmediği, beğenmedikleri o gençlerin çoğunu camide görüyoruz, iyilikte görüyoruz. Allah Teala özellikle gençleri, çocukları bu dünyaya gönderirken kendi varlığını kabullenecek iman edecek şekilde formatlamıştır. Herkesin fıtratında Allah'a iman vardır. Gençler her konuda en elverişlidir." şeklinde kaydetti.

Program Hamdullah Gümüş'ün yaptığı duayla son buldu.

İLKHA