Kim'den ABD'ye nükleer tehdit! Gerekirse vururuz!

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Yong Un, ABD'ye karşı gerekirse nükleer silah kullanmaktan çekinmeyeceklerini açıkladı. Açıklama geçtiğimiz gün yapılan balistik füze denemelerinden sonra geldi.

Kim'den ABD'ye nükleer tehdit! Gerekirse vururuz!

Kuzey Kore, Pasifik Okyanusu üzerinde yaptığı kıtalararası balistik füze denemelerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füzesi denemesine katılan Devlet Başkanı Kim Jong-Un, ABD'yi de tehdit etmekten geri durmadı. Devlet medyas yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un nükleer silahlarla kışkırtılmaları halinde ABD'ye nükleer saldırı düzenlemekte tereddüt etmeyeceğini vurguladığını söyledi. Açıklama Washington yönetiminin Kuzey Kore ile olası bir çatışma durumunda nükleer silahların kullanımın tartışıldığı bir toplantı sonrası meydana geldi.

ABD, Japonya ve Güney Kore ise, Kim Jong Un'un açıklamasının hemen ardından bir bildiri yayınladı. Bildiride Kuzey Kore yönetimine 'provokasyon yürütmeyi bırakması ve önkoşulsuz esaslı diyalog kurulması' çağrısında bulunuldu.