Kiev'de lojistik deposu vuruldu: Çok sayıda kişi öldü

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı askeri harekât altıncı gününde de devam ediyor. Başkent Kiev'in yakınlarında meydana gelen şiddetli patlamada 6 kişi yaralanırken, lojistik deposunun vurulması sonucu 28 kişi hayatını kaybetti.

Kiev'de lojistik deposu vuruldu: Çok sayıda kişi öldü

Rusya ve Ukrayna arasında yapılan müzakerelerin hemen bitiminde başkent Kiev'e 20 kilometre mesafede bulunan Brovary şehrinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Brovary Belediye Başkanı İgor Sapojko, şehre saldırı olduğunu ve sığınaklara gidilmesi gerektiğini açıklayarak, “Birkaç dakika önce şehre hava saldırısı düzenlendi. En az 6 yaralı var. Sığınaklarda kalın” dedi.

LOJİSTİK DEPOSU VURULDU: 28 ÖLÜ

Rus birlikleri başkent Kiev’deki bir lojistik deposunu balistik füzelerle vurdu. Temel ihtiyaçların muhafaza edildiği ve saldırıların ardından harabeye dönen depoda ilk patlamalarda 6 kişi, toplamda ise 28 kişinin hayatını kaybetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladmir Zelenskiy, Rus birliklerinin sürekli olarak lojistik noktaları hedef aldığını ve ciddi zarar meydana geldiğini belirtmişti.