Keşmir’de 33 yıl sonra düzenlenen Muharrem ayı yürüyüşünde İsveç protesto edildi

Hindistan'ın işgali altındaki Keşmir'de 33 yıl aradan sonra izin verilen Muharrem ayı yürüyüşünde, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılarda protesto edildi.

Keşmir’de 33 yıl sonra düzenlenen Muharrem ayı yürüyüşünde İsveç protesto edildi

Hindistan'ın İşgali altındaki Cammu Keşmir bölgesinde, yaklaşık 33 yıl sonra ilk kez muharrem ayı etkinlileri kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Şii Müslümanlar, Srinagar kentinde muharrem ayı etkinlileri dolayısıyla yürüyüş düzenlemek için bir araya geldi.

Srinagar'ın Guru Bazar bölgesinden başlayarak yaklaşık 3 kilometre süren yürüyüş, Dal Gölü yakınlarındaki turistik nokta Dal Kapısı'nda sona erdi.

Yüzlerce polis ve paramiliter askerin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, binlerce kişi sloganlar attı.

Böylece Cammu Keşmir bölgesinde muharrem ayı etkinlileri kapsamında 33 yıl sonra ilk kez yürüyüş düzenlendi.

Srinagar yerel yönetim yetkilisi Ajaz Esad, basına yaptığı açıklamada, bugün tarihi bir olaya tanıklık ettiklerini söyledi.

Cammu Keşmir yönetimi, bu yıl, Şii toplum liderleriyle yapılan görüşmelerin ardından geçit törenine izin verdiğini duyurmuştu.

Etkinliğe katılan bölge sakinlerinden Şevket Hüseyin, yürüyüşe dair, "Ağlayacakmış gibi hissediyorum. Bunun için Allah'a şükürler olsun." ifadesini kullandı.

Dünya genelinde Şii Müslümanlar, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindekilerin Kerbela'da şehit edilişinin 1384'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliklerine katılıyor.

Cammu Keşmir'de başlayan bağımsızlık yanlısı hareketler nedeniyle muharrem ayı etkinlileri 1990'da yasaklanmıştı.