Kerbela şehitleri anıldı: Kerbela'dan ders çıkarılsaydı Gazze'de çocuklar susuz kalmazdı

Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliği tarafından 'Her gün aşura her yer Kerbela' şiarıyla "Çağın Kerbelası Gazze" temalı program düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen Kerbela şehitlerini anma programında Gazze'nin Kerbela'dan hiçbir farkının olmadığı vurgulandı.

Kerbela şehitleri anıldı: Kerbela'dan ders çıkarılsaydı Gazze'de çocuklar susuz kalmazdı

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) sevgili torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin hunharca katledilişinin yıldönümü olan "10 Muharrem Aşura Günü" kapsamında Gültepe Mahallesi Su Parkında program düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliği tarafından düzenlenen programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, STK temsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Naci Özdaş, İslam ümmetinin Kerbela hadisesinden büyük dersler çıkarması gerektiğini söyledi.

"Tarihimizi iyi okumalı ve ondan ders çıkarmalıyız"

Kerbela'nın ümmetin bir yarası, kanı olduğunu vurgulayan Özdaş, "Ne yaparsak yapalım bu kanı durduramaz, yarayı kapatamayız. Bize lazım olan bu yaraya ibret gözüyle bakmamızdır. Dünyalarını ahiretlerine tercih edenler yüzünden, münafıklar yüzünden o dönemden sonra ümmet içerisinde belalar, musibetler eksik olmadı. Müslümanların birlik ve beraberlikleri bozuldu. İlim ve ferasetten uzaklaştılar. Hazreti Osman'dan itibaren bu fitne kapısı açıldı. Tarihimizi iyi okumalıyız ve ondan ders ve ibret çıkarmalıyız." dedi.

"Kerbela'yı, Gazze'den ayıramayız"

Bugün günümüzde Gazze'nin de Kerbela'dan hiçbir farkının olmadığını ifade eden Özdaş, "Makam, mevki, saltanatları yerinde kalsın diye halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderleri de Gazze'de olan bitene karşı kör ve sağır kesilmişler. Kerbela'yı, Gazze'den ayıramayız. İslam ümmeti Kerbela'dan gereği gibi ders ve ibret çıkarmış olsaydı bugün Gazze'deki çocuklar susuz kalmazdı. Bizler Hazreti Hüseyin'in davasını neslimize anlatmalıyız. Evlatlarımızı Peygamberimizin sevgisiyle büyütmeliyiz. Bunu yapmamız halinde bugün Gazze'den ve Kerbela'dan gereği gibi ders ve ibretler çıkaracağız.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları ilahiler seslendirdi.

Programda söz alan Molla Salih Şimşek, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

"Kerbela'larımız bitmiyor"

Tarihten mutlaka gerekli derslerin çıkarılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Peygamber efendimiz 'mümin bir delikten iki defa ısırılmaz' buyuruyor ama biz milyon defadır ısırılıyoruz. O yüzden Kerbela'larımız, katledilen mazlumlarımız bitmiyor ve o yüzden zalim yezitlerin elinde esir düşen, katledilen, vahşete uğrayan Hüseyin'lerimiz maalesef bitmiyor. Onlar bizlere 100 yıllık, 500 yıllık ve bin yıllık proje ve programlarla geliyorlar. Biz ise maalesef günü birlik yaşamaya devam ediyoruz. Bundan dolayı tarihin tekerrür etmemesi adına tarihten gerekli ibretleri çıkarmamız lazım." dedi.

"Gazze çağın Kerbela'sıdır"

14 asır önce yaşanan Kerbela olayını konuşmanın kolay olduğunu belirten Şimşek, "Orada İmam Hüseyin'i yalnız bırakanları eleştirmek kolaydır. Hazreti Zeynep'in esaretine ses çıkarmayanları eleştirmek ve kınamak kolaydır. İşte çağın Kerbelası Gazze'miz de buradadır. İşte Hüseyinlerimiz, Zeyneplerimiz, Ali Askarlarımız Gazze'dedirler, paramparça edilmektedirler. Bugün 10 Muharrem'de Kerbelayı anarken imam Hüseyin'i yalnız bırakanları eleştirirken ve lanetle anarken, bugün aynı zulme maruz kalan Gazzeli kardeşlerimize karşı bizlerde o zamanın Küfelileri gibi davranıyorsak onları eleştirmeye hakkımız yoktur." diye konuştu.

"Bugün Gazze kazanmıştır"

Halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerinin saltanatları devam etsin diye Gazze'de olup bitene sessiz kaldığını ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:

"Bugün etrafımız Ömer Bin Sadlarla kuşatılmış vaziyetedir. Ömer Bin Sad ruhlu melunlar Gazze'mizi kuşatmış durumda. Bizleri de dünyevileşme hastalığıyla oyalıyorlar. Bu yüzden maalesef adım atacak halde değiliz. Bizi öyle bir hale getirdiler ki bir kahve, kola, sigara, deterjan gibi şeylerden vazgeçemiyoruz. Dolayısıyla bizlerin de gerekli ders ve ibretleri çıkarmamız lazım. İmam Hüseyin kaybetmedi kazandı. 14 asır sonra onları bu meydanda anıyorsak ve onu katleden melun yezide lanet okuyorsak İmam Hüseyin kazanmıştır. Bugün Gazze'de kazanmıştır."

Program bir kez daha okunan ilahi ve duanın ardından son buldu. (İLKHA)