Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'a getirildi

ABD'nin korkakça düzenlediği suikast sonucu katledilen İranlı komutan Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'a getirildi.

Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'a getirildi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bir insansız hava aracı tarafından hedef alınarak suikaste uğrayan İranlı General Kasım Süleymani'nin naaşı İran'a getirildi. İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani için ilk tören ülkenin güneybatısındaki Ahvaz kentinde düzenlenecek.

Süleymani'nin naaşının bulunduğu tabutun İran bayrağına sarılı halde askeri bando eşliğinde uçaktan indiriliş görüntüleri İran devlet televizyonu IRIB'te yayınlandı. Ahvaz'dan yapılan canlı yayında ise siyahlar giyerek yas tutan onbinlerce kişinin kentte yürüdüğü görülüyor.

Süleymani için ülkenin ikinci büyük kenti olan Meşhed'de bir tören düzenlenmesi planlanıyor. Daha sonra başkent Tahran ve İran İslam Devrimi'nin temellerinin atıldığı Kum kentlerinde yapılacak törenlerin ardından doğum yeri olan Kirman'a getirilecek ve Salı günü düzenlenecek cenaze töreni ile toprağa verilecek.

Öte yandan İran televizyonu, General Süleymani ile aynı saldırıda yaşamını yitiren  Şii milis gücü Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in de İran'a getirileceği bilgisini duyurdu. Mühendis'in naaşı daha sonra Necef kentinde düzenlenecek törenle toprağa verileceği açıklandı.

AP