Kalendiya ahalisi şehid Afane'yi ahirete uğurladı

İşgal güçlerinin saldırılarında şehit edilen 26 yaşındaki Yezin Afane'nin cenazesi öğle namazından sonra Kalendiya mülteci kampında düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Kalendiya ahalisi şehid Afane'yi ahirete uğurladı

İşgal güçlerinin saldırılarında şehit edilen 26 yaşındaki Yezin Afane'nin cenazesi öğle namazından sonra Kalendiya mülteci kampında düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Afane işgal güçlerinin El-Bire'nin Ummu'ş-Şerayit Mahallesi'ne düzenlediği baskında gerçekleştirilen saldırıda şehit edilmişti. 

Cenaze konvoyu Ramallah'taki Filistin Sağlık Kompleksi'nden cenazeyi alarak harekete geçti. Cenaze, ailesinin ve yakınlarının son kez görmesi için evine götürüldü. Sonra camiye götürüldü. Burada cenaze namazının kılınmasından sonra mezarlıkta defnedildi.

Cenazeye katılanlar Filistin bayraklarını taşıdı ve işgalcilerin cinayetlerine tepkilerini dile getiren sloganlar attılar. 

İşgal güçlerinin bugün sabah Batı Şeria bölgelerine yönelik olarak düzenledikleri baskınlarda El-Bire'deki Ummu'ş-Şerayit Mahallesi'nde Yezin Afane, Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'nda da Samir Halid isimli genç şehit edilmişti.