Jeneratörünü vermemek için direnmişti: Siyonist askerin vurduğu Filistinli genç felç oldu

Batı Şeria'da jeneratörünü almak isteyen siyonist rejim askerlerine direnirken yakın mesafeden vurulan Filistinli genç felç oldu.

Times of Israel'in haberine göre cuma akşamı yaşanan olayda, siyonist rejimin yasadışı saydığı Rakiz Köyü'nün sakinlerinden 24 yaşındaki Harun Ebu Aram, siyonist bir askerin açtığı ateşte vuruldu.

Olay yerinde kaydedilen bir videoda Filistinlilerin, askerlerin el koyduğu bir jeneratörü geri almak için siyonist rejim askerleriyle boğuştuğu görüldü. Kavganın büyümesinin ardından videoda silah sesi duyuldu, kamera tekrar olay yerine döndüğündeyse Abu Aram'ın vurulmuş hali ve etrafındaki kişilerin çığlıkları kayda geçti.

AFP konuya dair haberinde, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın vurulan gencin boynundan aşağı felç kaldığını bildirdiğini aktardı.

Filistin haber ajansı Vefa, gencin, askerlerin kendisine ait bir elektrik jeneratörünü çalmasını engellemeye çalıştığı sırada vurulduğunu kaydetti. İsrailli insan hakları grubu B'Tselem de Ebu Aram'ın hadise sırasında bir komşusunun ev inşa etmesine yardım etmekte olduğunu belirtti.

Siyonist rejim ordu sözcüsü, bu hadisenin ardından 150'den fazla Filistinlinin İsrail birliklerine karşı "toplu halde taş atma" eylemine girdiğini ileri sürdü.

Ancak Times of Israel, Filistinlilerin Batı Şeria'daki gösterilerinde aşina bir durum olsa da söz konusu olaya dair videoda hiçbir taş atma eylemi görülmediğine dikkati çekti. Gazete ayrıca, Ebu Aram'ın silahlı görünmediğini ve videonun ateş açılmadan önce uyarı atışı yapılmadığını gösterdiğini belirtti.

Independent, Times of Israel, AFP