İTTİHADUL ULEMA Öğrencileri: 'Kudüs'ün özgürlüğü için her türlü bedeli ödemeye hazırız'

Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan "Dünya Kudüs Haftası" nedeniyle İTTİHADUL ULEMA medreselerinde eğitim gören öğrenciler basın açıklaması yaptı.

İTTİHADUL ULEMA Öğrencileri: 'Kudüs'ün özgürlüğü için her türlü bedeli ödemeye hazırız'

8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla basın açıklaması yapan İTTİHADUL ULEMA öğrencileri, bu haftanın dirilme ve Kudüs davası için kalbi atan tüm Müslümanlarla dayanışma vesilesi olduğunu belirterek Âlimler ve Medreseler Birliği talebeleri olarak Kudüs'ün özgürlüğü için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını söylediler.

Âlimler ve Medreseler Birliği öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Yalçınkaya, hilafetin yıkılmasından sonra, Müslümanlar açısından ikinci en büyük musibetin İslam'ın ilk kıblesi olan Kudüs'ün işgali ve esareti olduğunu belirterek "İşgal altında bulunan İslam'ın kutsal beldesi Kudüs, Müslümanlar açısından akidevi bir mesele ve bir onur davasıdır. Bizler, Âlimler ve Medreseler birliği olarak, Kudüs'ün esaretini, tüm İslam beldelerinin esareti ve işgali olarak görmekteyiz." dedi.

Yalçınkaya, "Kudüs'ün esareti bitmedikçe İslam ümmetinin özgürlüğünden bahsedilemeyeceğine inanıyoruz. Mirac'ın mekânı olan Kudüs'ün bağrında kurulan işgalci siyonist çeteyi yok etmek ve Kudüs'ü özgürleştirmek tüm Müslümanların ortak davası olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar, Kudüs davası etrafında birleşmelidirler"

Bu yıl ilan edilen Dünya Kudüs Haftası'nın dirilme ve Kudüs davası için kalbi atan tüm Müslümanlarla dayanışma vesilesi olduğunun altını çizen Yalçınkaya, "İslam'ın azgın ve küstah düşmanlarına karşı bileklerimizi birleştirip Kudüs'ümüzle kucaklaşma haftasıdır. Kudüs haftası, İslam'ın kutsal ve mukaddes kıldığı topraklar üzerinde hiçbir gayri meşru yapının duramayacağını, Siyonistlerin necis çizmeleri altında çiğnenmesine göz yumulmayacağını haykırmanın haftasıdır." şeklinde konuştu.

İslam ümmeti içerisindeki ihtilafların bir yana bırakılıp Kudüs davasına odaklanılması gerektiğine vurgu yapan Yalçınkaya, "Kudüs fatihi ceddimiz Selahaddin-i Eyyubi'nin ruhu ve şuuruyla, yeniden Kudüs muhafızları ordusu kurulmalı, Müslümanlar, Kudüs davası etrafında birleşmelidirler. Müslümanların, kendi aralarındaki gereksiz çekişme ve ihtilaflı meseleleri bir kenara bırakarak asıl gündemleri olan Kudüs davasına odaklanmaları gerekmektedir. Müslümanlar, dağınıklığın; İslam'ın azgın ve işgalci düşmanlarına güç verdiğinin şuuruna varmalıdırlar. Tüm güçlerini, vakit ve enerjilerini, özgürlüğün nişanesi, izzet ve şeref sancağı olan Kudüs'ü özgürleştirmek için seferber etmelidirler." diye belirtti.

"Kudüs'ün özgürlüğü için her türlü bedeli ödemeye hazırız"

Âlimler ve Medreseler Birliği olarak tüm imkânlarla Kudüs davasının yanında olduklarını ve desteklediklerini belirten Yalçınkaya, son olarak şunları söyledi:

"Kudüs'ün özgürlüğü için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu ilan ediyoruz. Aynı şekilde, tüm Müslümanları Kudüs davasına sahip çıkmaya, Kudüs'ün özgürlüğü için yapılan direniş ve gayretlere destek vermeye davet ediyoruz. Daha fazla güç ve zaman kaybetmeden, bir an önce somut ve sonuç getirici adımların atılması gerektiğini hatırlatıyoruz." dedi.

İLKHA