İtalya’da kriz sürüyor: Dördüncü turda da sonuç yok!

İtalya'da cumhurbaşkanı seçimi için Büyük Seçici Meclis'te yapılan 4. tur oylamasından da aday gösterilen hiçbir isim seçilmek için gereken çoğunluğa ulaşamadı. Siyasi partilerin cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday üzerinde anlaşamaması oylamaların sonuçsuz kalmasına yol açıyor.

İtalya’da kriz sürüyor: Dördüncü turda da sonuç yok!

İtalya'da cumhurbaşkanlığı seçim kanuna göre, Cumhuriyet Senatosu üyesi 315 senatör ve 6 hayat boyu senatör, alt kanat Temsilciler Meclisi’ne üye 630 milletvekili ile 20 idari bölgeden gelen 58 temsilcinin katılımıyla oluşan 1009 üyeli seçici mecliste, bugün 4. tur oylaması yapıldı.

Oylamada, aday gösterilen hiçbir ismin, 4. turdan itibaren seçilmek için gereken salt çoğunluk sayısı olan 505'e ulaşamaması nedeniyle bu turda da cumhurbaşkanı seçilemedi. Seçime yarın yapılacak 5. tur oylama ile devam edilecek.

Bu arada, görev süresi 3 Şubat’ta sona erecek mevcut Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın, aday olmamasına rağmen dünkü 3. turda olduğu gibi bugünkü 4. turda da en çok oyu alan isim oldu. Dün 125 oy alan Mattarella'ye bugünkü turda 166 oy çıktı. 

Ülkedeki siyasi partilerin cumhurbaşkanlığı için ortak bir aday üzerinde anlaşamaması oylamaların sonuçsuz kalmasına yol açıyor.