İsveç’te aşırı sağ parti lideri Akesson: Mevcut camiler hemen yıkılmalı

İsveç’te aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi’nin lideri Jimmie Akesson, bir konuşmasında, ülkede yeni cami inşaatlarına izin verilmemesi ve mevcut camilerin yıkılması çağrısında bulundu.

İsveç’te aşırı sağ parti lideri Akesson: Mevcut camiler hemen yıkılmalı

El Kahire24 sitesinin haberine göre, İslam’a ve Müslümanlara karşı şiddetli aşırılıklara tanık olan bir ülke olarak İsveç’te aşırı sağcı parti liderinin yaptığı açıklama birçok tartışma yarattı.

Akesson yaptığı konuşmada “İsveç karşıtı” mesajlar taşıyan camileri yıkmak istediğini söylemiş, “Anti-demokratik, İsveç karşıtı, homofobik, antisemitik propaganda veya genel dezenformasyonun yayıldığı camilere el koymaya ve yıkmaya da başlamalıyız” demişti.

İsveç Başbakanı Kristersson aşırı sağcıların camileri yıkma çağrısını kınayarak  “İsveç’te ibadet yerlerini yıkmıyoruz.” dedi.

Jimmie Akesson, kariyerine Partinin yönetim kurulu üyeliğine seçildiği 1997 yılında İsveç Ulusal Demokrat Örgütü’nde çalışarak başladı. Partinin iletişim departmanında aktif görev aldı. 2005 yılında partinin başkanlığına seçildi ve onun liderliğinde İsveç Demokratları, İsveç siyasetinin en büyük ve en önemli partilerinden biri haline geldi.